Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat metalaca Hrvatske spreman i na generalni štrajk

– Na izborima birajte one koji će ispuniti naše sindikalne zahtjeve – poručio je Dragičević članovma kojih je u Hrvatskoj oko 20.000
22. studenoga 2011. u 09:24 1 komentara 6 prikaza
'27.04.2010., Bjelovar - Vedran Dragicevic, predsjednik Sindikata Metalaca Hrvatske u Bjelovaru porucio premijerki Kosor, - Ako ne moze bolje, Vlada dolje, Djelatnici Remonta Zeljeznickih Vozila (RZV)
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'

ČAKOVEC – Sindikat metalaca Hrvatske članovima dijeli letak s osam zahtjeva budućoj vladi, od očuvanja i razvoja industrije u Hrvatskoj i otvaranja novih radnih mjesta do smanjenja nezaposlenosti i troškova državne uprave. O tim je zahtjevima na konferenciji za novinare u Čakovcu govorio predsjednik SMH Vedran Dragičević.

– Na izborima birajte one koji će ispuniti naše sindikalne zahtjeve – poručio je Dragičević članovima kojih je u Hrvatskoj blizu 20.000. Traži da se Zakon o radu ne mijenja isključivo na štetu radnika, a predložio je i osnivanje radnih sudova te ubrzavanje trajanja radnih sporova. 

– Bez oporavka metalske industrije nema govora o izlasku iz krize – zaključio je i najavio mogućnost generalnog štrajka ako nova vlada ne ispuni zahtjeve.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • krka:

    Glasajte samo za one koji vam buju davali lovu, delal bu neko drugi! Odgovorite, koga je u Hrvatskoj zaštitil sindikat? Za njih vrijedi ona, nama dobro, vama kak bu bu. I oni još imaju kaj za povedati. Ja sam jo ... prikaži još! dok sam delal, 2001 izašel iz tog kopleraja /PPDIV/, jer nikaj NIKAD nisu činili za radnika. Pukel sam kad je na sastanku povjerenik, nakon pitanja zakaj su tak male plače a delamo puno, i prekovremeno, odgovoril da vjeruje gazdi da stvarno nema love i da bu povišica kad bu imal! Pretpostavljam slutite, povišicu ni danas nije feudalac dal. Još uvijek se dela prekovremeno po sistemu vura za vuru, u otorak ste doma za nedjelju, u srijedu delate 8/8... i tak u nedogled .Sindikat veli da je po zakonu.....???