Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Sinčić objasnio kako ga je don Grubišić tražio da odustane od kandidature

Prijedlog je bio da netko od nas odustane i da lansiramo samo jednog kandidata zajedno, a to je trebao biti gospodin Ivan - rekao je Ivan Vilibor Sinčić.
16. prosinca 2014. u 22:34 55 komentara 9157 prikaza
Ivan Sinčić
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Predsjednički kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u predstavljanju na HRT-u 4 objasnio je pokušaj trgovine sa potpisima za predsjedničku kandidaturu kada je, kako tvrdi, don Ivan Grubišić tražio njegove potpise.

- Nekoliko dana prije predaje potpisa dobio sam poziv od suradnika gospodina Grubišića na sastanak. Odazvao sam se iz pristojnosti. Rekli su mi da bi trebalo doći do suradnje i udruživanja. Atmosfera na sastanku u hotelu u Zagrebu je bila prijateljska. Odbio sam takvu suradnju. Prijedlog je iznio suradnik gospodina Grubišića. Prijedlog je bio da netko od nas odustane i da lansiramo samo jednog kandidata zajedno, a to je trebao biti gospodin Ivan - rekao je Ivan Vilibor Sinčić i dodao da su dan nakon sastanka odbili takvu suradnju.

"Ne želim više surađivati s njim"

Nakon toga je druga strana predložila da surađujemo nakon ovih izbora. - U načelu sam se s time složio, ali nakon svih ovih medijskih natpisa i svega što je izašlo mislim da ne želim više surađivati s njim - rekao je Sinčić o don Ivanu Grubišiću.

- U izjavi sam se ogradio od bilo kakve kupovine, davanja ili primanja bilo kakvih potpisa. Mislim da je to nemoralno i krivotvorenje i da je pljuska u lice svima onima koji su mene i naš program u najgorim uvjetima sve te dane skupljali potpise - kazao je Sinčić. Kandidat je kazao kako razumije mlade koji odlaze iz Hrvatske.

- Studente muči beznađe. Smatraju da je ostati u ovoj zemlji gubitak života. Temelji je problem što društvo ulaže u mlade ljude, a drugom rukom ih ubija i prisiljava da se sele u druge zemlje - kazao je Sinčić i dodao da se mladi ne žele suprotstaviti "korumpiranoj oligarhiji", ali da on to želi. - Predsjednik mora pokrenuti organe i tajne službe te strane agencije kako bi se vratila pokradena sredstva hrvatskih građana iz inozemstva - rekao je Sinčić i dodao da se zalaže za poništenje pretvorbe i privatizacije.

>>Koji je kandidat najpopularniji na društvenim mrežama?

>>Sinčić: Priča o navodnoj trgovini potpisima je za mene završena

>>Sinčić: Odvratno. Nisam primio niti dao niti jedan potpis

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
 • Avatar abakus
  abakus:

  Večernji, naslov bi trebao glasiti ovako: "Sinčić objasnio kako je don Grubišić od njega tražio da odustane od kandidature" Tražiti od nekoga nešto nije isto što i tražiti nekoga (koji se izgubio, recimo). Znam da je kriza, ali jednog lektora ... prikaži još! koji bi makar naslove i podnaslove pregledao ipak biste morali zaposliti, jer su pogreške koje radite zaista strašne i sramota za jedan ozbiljan list.

 • Avatar muncimir
  muncimir:

  Sinčić... na prvu djeluje kao dobar izbor jer je mlad i nije, uz Kujundžića, iz HDZ-a i SDP-a, Ali čim se malo dublje zagrebe, vidi se da je šupalj i da su njegove priče totalitarističko-komunističke. Taj bi više šteta napravio nego Josipović.

 • oxymoron:

  8. Ne reci lazna svjedocanstva! 10. Ne pozeli nikakve tudje stvari! Don Grubisic, hitno na ispovijed!