Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u hotelu

Sinčić objasnio kako ga je don Grubišić tražio da odustane od kandidature

Ivan Sinčić
Anto Magzan/Pixsell
16.12.2014.
u 22:34

Prijedlog je bio da netko od nas odustane i da lansiramo samo jednog kandidata zajedno, a to je trebao biti gospodin Ivan - rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Predsjednički kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u predstavljanju na HRT-u 4 objasnio je pokušaj trgovine sa potpisima za predsjedničku kandidaturu kada je, kako tvrdi, don Ivan Grubišić tražio njegove potpise.

- Nekoliko dana prije predaje potpisa dobio sam poziv od suradnika gospodina Grubišića na sastanak. Odazvao sam se iz pristojnosti. Rekli su mi da bi trebalo doći do suradnje i udruživanja. Atmosfera na sastanku u hotelu u Zagrebu je bila prijateljska. Odbio sam takvu suradnju. Prijedlog je iznio suradnik gospodina Grubišića. Prijedlog je bio da netko od nas odustane i da lansiramo samo jednog kandidata zajedno, a to je trebao biti gospodin Ivan - rekao je Ivan Vilibor Sinčić i dodao da su dan nakon sastanka odbili takvu suradnju.

"Ne želim više surađivati s njim"

Nakon toga je druga strana predložila da surađujemo nakon ovih izbora. - U načelu sam se s time složio, ali nakon svih ovih medijskih natpisa i svega što je izašlo mislim da ne želim više surađivati s njim - rekao je Sinčić o don Ivanu Grubišiću.

- U izjavi sam se ogradio od bilo kakve kupovine, davanja ili primanja bilo kakvih potpisa. Mislim da je to nemoralno i krivotvorenje i da je pljuska u lice svima onima koji su mene i naš program u najgorim uvjetima sve te dane skupljali potpise - kazao je Sinčić. Kandidat je kazao kako razumije mlade koji odlaze iz Hrvatske.

- Studente muči beznađe. Smatraju da je ostati u ovoj zemlji gubitak života. Temelji je problem što društvo ulaže u mlade ljude, a drugom rukom ih ubija i prisiljava da se sele u druge zemlje - kazao je Sinčić i dodao da se mladi ne žele suprotstaviti "korumpiranoj oligarhiji", ali da on to želi. - Predsjednik mora pokrenuti organe i tajne službe te strane agencije kako bi se vratila pokradena sredstva hrvatskih građana iz inozemstva - rekao je Sinčić i dodao da se zalaže za poništenje pretvorbe i privatizacije.

>>Koji je kandidat najpopularniji na društvenim mrežama?

>>Sinčić: Priča o navodnoj trgovini potpisima je za mene završena

>>Sinčić: Odvratno. Nisam primio niti dao niti jedan potpis

Komentara 55

Avatar abakus
abakus
22:58 16.12.2014.

Večernji, naslov bi trebao glasiti ovako: "Sinčić objasnio kako je don Grubišić od njega tražio da odustane od kandidature" Tražiti od nekoga nešto nije isto što i tražiti nekoga (koji se izgubio, recimo). Znam da je kriza, ali jednog lektora koji bi makar naslove i podnaslove pregledao ipak biste morali zaposliti, jer su pogreške koje radite zaista strašne i sramota za jedan ozbiljan list.

Avatar muncimir
muncimir
00:16 17.12.2014.

Sinčić... na prvu djeluje kao dobar izbor jer je mlad i nije, uz Kujundžića, iz HDZ-a i SDP-a, Ali čim se malo dublje zagrebe, vidi se da je šupalj i da su njegove priče totalitarističko-komunističke. Taj bi više šteta napravio nego Josipović.

OX
oxymoron
23:36 16.12.2014.

8. Ne reci lazna svjedocanstva! 10. Ne pozeli nikakve tudje stvari! Don Grubisic, hitno na ispovijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije