Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gradonačelnikov sin primljen na osposobljavanje i postao gradski referent za informiranje

– Trebao nam je netko za pomoć u sređivanju arhiva, pa je u natječaj dodan i točno određen smjer, objašnjava gradonačelnik Srpak
23. veljače 2016. u 23:30 9 komentara 2336 prikaza
Dražen Srpak
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je nakon anonimne prijave postupak protiv gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka (HDZ). Sporno je primanje na stručno osposobljavanje njegova sina na poslovima gradskog referenta za informiranje početkom ožujka 2015. Natječaj je bio objavljen na temelju plana prijama za 2015. koji je donio gradonačelnik osobno, a od svih prijavljenih kandidata jedino je njegov sin zadovoljio uvjet da se na godinu dana zaposli osoba koja je po struci medijski tehničar. Grad je od prosinca 2010. do lipnja 2016. na stručno osposobljavanje uzeo 30 osoba, a na poslovima referenta za informiranje od 1. svibnja 2014. do 30. travnja 2015. radila je žena zaposlena preko natječaja na kojem se kao uvjet tražila srednja stručna sprema, da bi prošle godine, u novom natječaju, bio pridodan i točno određeni smjer. Povjerenstvu je to bilo dovoljno da pokrene postupak utvrđivanja je li Srpak prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Moje dijete ima pravo na stručno osposobljavanje kao i sva druga djeca, zašto bi morao biti zakinut? To, uostalom, nije zapošljavanje, nego mjera HZZ-a. Trebali smo osobu koja zna raditi s računalom jer sređujemo pismohranu – kaže za Večernji list Srpak.

Zašto je, pitamo, u natječaju dodana i određena struka?

– Trebao nam je netko za pomoć u sređivanju arhiva, pa je dodana i struka. Moglo se na natječaj javiti deset medijskih tehničara – kaže gradonačelnik. Kako doznajemo, njegov sin je prije mjesec dana otišao iz Gradske uprave.

Dao je otkaz i traži si posao – napominje Srpak.

>> Prijavili smo Borisa Vujčića za mogući sukob interesa jer je bio na konferenciji u Kitzbühelu

>> Sud potvrdio da je Zlatar Violić bila u sukobu interesa zbog Autografa

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
HAMAG-BICRO
Priča o uspjehu
Obiteljska tvrtka iz Makarske: Naš sladoled tražen je i na drugim kontinentima