Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak:

Prijavili smo Borisa Vujčića za mogući sukob interesa jer je bio na konferenciji u Kitzbühelu

Boris Vujčić
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
26.01.2016.
u 09:59

"Postavlja se pitanje kakvu nepristranost i neovisnost u obavljanju svog posla može imati guverner HNB-a kada odlazi i sudjeluje na privatnoj konferenciji jedne poslovne banke koju bi upravo on trebao nadzirati u poslovanju", stoji u priopćenju Udruge Franak.

Udruga Franak izvijestila je da je guvernera HNB-a Borisa Vujčića zbog mogućeg sukoba interesa prijavila Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jer je sudjelovao na konferenciji u austrijskom skijalištu u Kitzbühelu.   

"Prijavljeni Boris Vujčić od 13. do 15. siječnja 2016., kao guverner HNB-a, nadzornog tijela poslovanja svih banaka u Republici Hrvatskoj, bio je sudionikom privatne konferencije poslovnog subjekta UniCredit Bank, vlasnika Zagrebačke banke d.d.  Prema dostupnoj dokumentaciji iz priloga prijave, prijavljeni guverner aktivno je sudjelovao i nastupao na konferenciji, a sudjelovao je i u neformalnom djelu programa, panelima, druženjima, večerama itd., sve na teret organizatora UniCredit Bank, vlasnika Zagrebačke banke d.d.

Postavlja se pitanje kakvu nepristranost i neovisnost u obavljanju svog posla može imati guverner HNB-a kada odlazi i sudjeluje na privatnoj konferenciji jedne poslovne banke koju bi upravo on trebao nadzirati u poslovanju", stoji u priopćenju Udruge Franak iz koje od Povjerenstva traže "hitno postupanje i najstrože propisane sankcije za guvernera". 

Podsjetimo, na konferenciji je s guvernerom bio i tada mandatar, a sada hrvatski premijer, Tihomir Orešković

>>Udruga Franak traži žuran prijam u Vladi: Ovo su HDZ i Most obećali u kampanji!

>>Bankama tri milijarde kuna zajma da pojačaju kreditiranje u kunama

Komentara 15

ST
stomiovotreba
10:07 26.01.2016.

Idijoti.

SA
santos008
10:29 26.01.2016.

Ove ''frankovce '' treba od.eb.ti,nije ih banka prisiljavala da uzmu kredite u francima.Da je kupovao kruske a trgovac mu dao jabuke ,odmah bi se pobunio,ali ne , oni su mislili profitirati pa se da oprostite.

BA
balic
11:48 26.01.2016.

Jesu diosadni ovi iz udruge franak.Pa zasto ne bi bio,jel bankar.Nije ribar.?!Vracajte svoje kredite, kako ste ih znali u francima uzeti, onda vam nije bilo mrsko ni tesko?Da je i u kunama vi bi trazili da drugi za vas placaju.Nije vas sram ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije