Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Šefica pulske bolnice Irena Hrstić: Rekla sam da mi je dosta inertnosti. Imam podršku HDZ-a i Plenkovića

Trenutak u kojem se prelomilo jest kad smo predsjednik županijske organizacije Anton Kliman i ja razgovarali, stavili sve na stol, kazala je Irena Hrstić
23. travnja 2021. u 14:30 8 komentara 9016 prikaza
Irena Hrstić
Foto: Večernji TV
Pogledajte galeriju 1/3

Šefica pulske Opće bolnice Irena Hrstić iznenadila je mnoge kada se kandidirala za županicu Istarske županije uime HDZ-a. O tome kako se odlučila na to, koji su joj planovi, na Večernji TV-u razgovarala je s novinarkom Ivom Boban Valečić. 

Zagreb: HDZ na čelu s Plenkovićem započeo s prikupljanjem potpisa ZANIMLJIV DETALJ Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba bio je prvak Europe u košarci

"Mogu vam reći da je većinu moja kandidatura iznenadila, osim mene. Ja sam o tome dugo razmišljala i u jednom trenutku se odlučila. Prevagnulo je to što sam sama sebi rekla da mi je dosta ovakvog inertnog života, života bezidejnosti, govorim iz vlastite perspektive i uime moje okoline", kazala je o svojoj kandidaturi Hrstić.

Na primjedbu kako je dobro kotirala u IDS-ovim krugovima, kazala je da se nada da je to kotiranje ostalo i dalje jednako. "Svi idemo zajedno prema jednom cilju i to nema veze sa stranačkom pripadnosti", dodala je. 

Na pitanje kad je osjetila tu zasićenost, kazala je: 

"Zadnjih godinu dana u meni se javlja nemir jer mislim da stagniramo. Jedan od poticaja koji je meni bio jest problematika rješavanja dodatnog financiranja za gradnju pulske bolnice i onda shvatite da sve što krenete morate napraviti sami i da to predugo traje. Trenutak koji je prelomio jest kad smo predsjednik županijske organizacije Anton Kliman i ja razgovarali, stavili sve na stol. Razgovarali smo o tome kako ja mogu tome pridonijeti i nakon razgovora kao i nakon razgovora s premijerom, ali i kada sam vidjela da imam podršku lokalnog HDZ-a i premijera Plenkovića, onda sam rekla da može, krećemo, jer nam je to i obaveza napraviti."

Na pitanje je li župan već znao da će se kandidirati prije nego što je obavijestila medije naglasila je: "Doznao je to u trenutku kada sam ja to odlučila. Da sam se odlučila kandidirati znala sam samo ja, nije znala ni moja obitelj." 

"Kroz silne godine bilo je jasno tko sam, što sam. Uvijek su me propitivali jesam li članica stranke. Svježe je to. Ne može se govoriti o nekoliko godina. Rekla sam da nisam članica stranke, nije to nikada bilo prikriveno", kazala je. 

"Ono što Istra nudi primjer je dobre prakse, to je IT industrija", dodala je. "Ja ne vidim gdje Istra može dalje ići. Mi pristojno živimo, ali apsolutno ne dovoljno dobro, ne razmišljamo dovoljno o budućnosti. Mi šest mjeseci životarimo, a onda šest mjeseci radimo. Želim da Istra postane aktivna predvodnica hrvatskog razvoja", dodala je.

Zagreb: Andrej Plenković dao izjavu nakon sjednice Užeg kabinata Vlade program stranke Plenković uoči lokalnih izbora uputio pismo građanima: Naš je cilj moderna i ambiciozna država

"Da biste razvili županiju, morate razviti primarno gospodarstvo, potom revitalizacija istarske željeznice, ulaganje u škole, treba otvoriti Istru svijetu, prema zapadu i vanjskim stručnjacima. Oni moraju znati kamo idu i kakav im se život nudi", rekla je.  

Istra tijekom COVID-19

Hrstić je rekla da je tajna dobrog uspjeha dobra komunikacija. "U timu u Stožeru nikada nije bilo postavljeno pitanje tko kome pripada već tko što zna. Mi uvijek slušamo struku. Dnevno komuniciramo. Kontinuirano komuniciramo", naglasila je. Smatra da Nacionalni stožer dobro komunicira. "Primarijus Capak uvijek kaže: 'To sam vam već rekao.' Moj je dojam da se struka treba slušati", dodala je 

Kako se posluje u pulskoj bolnici

"Ide jednako kvrgavo kao i u ostalim dijelovima. Mi smo prošle godine uselili u novu bolnicu. Zadnjih 14 mjeseci epidemije imali smo nekoliko seoba i jednu veliku u novu zgradu. Trebalo je u tijeku toga i financijski zdravstvo održati na lokalnom nivou stabilno. To smo relativno uspjeli jer pulska bolnica ne posluje pozitivno, kao što ne posluje pozitivno nijedna bolnica u Hrvatskoj, ali unatoč svemu mislim da smo jako dobri", kazala je. "Usprkos COVID-19 i seljenju, mi smo uspjeli opravdati sav novac koji nam je HZZO dao. To je veliki uspjeh", kazala je. 

živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • Point:

    Nema bolnice, škole, javnog poduzeća... u Hrvatskoj gdje HDZ-ov kadar nije dopro do ravnatelja.

  • geler203:

    Kako imaš vremena za politiku dok se prepuna bolnica puni?

  • sven222:

    Hdz-e će imati župana-icu kad i u Srbiji presjednik bude Hrvat..