Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP traži ispriku policije zbog privođenja N. Klečaka, organizatora grupe protiv Ive Sanadera

29. studenoga 2008. u 13:08 1 prikaza

Slučaj Nikše Klečaka, predsjednika dubrovačkog Foruma mladih SDP-a, koji je priveden u policiju zbog pokretanja Facebook grupe “Kladim se da ću naći pet tisuća ljudi koji ne vole Sanadera”, te potom pušten bez prijave, pokazuje da od depolitizacije policije i najavljene borbe sa organiziranim kriminalom nema ništa, kaže Ranko Ostojić, bivši ravnatelj policije i član predsjedništva SDP-a Hrvatske.

– Policija provodi represiju na onima koji nisu napravili prekršaj, a kamoli kazneno djelo. Zastrašivanjem žele spriječiti iznošenje mišljenja. Ovo nije prvi slučaj. Sjetimo se što se događalo u Makarskoj kronici, pa progona blogera u Šibeniku, nakon čega je šef policije napredovao, te je prebačen u Zagreb. Bitno je napomenuti da u ovome državno odvjetništvo nije htjelo sudjelovati, jer su vidjeli da nema nikakvog kaznenog djela. Policija je onda išla kod prekršajne sutkinje po nalog. Pretažili su Klečaku dom i druge prostorije u potrazi za računalom. Priveden je zbog članka 5. stava 3. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji kaže da će se onaj koji tiskane ili snimljene stvari rasparčava na neuobičajen nametljiv ili drzak način, te time remeti mir građana kazniti od 50 do 300 DEM. Ne znam samo čiji se mir ovdje remetio? – pita se Ostojić.

SDP od vrha dubrovačke policije, ali i MUP-a traži ispriku, pojašnjenje i zaustavljanje ovakve prakse. Klečak je odmah dobio zaštitu stranke i odvjetnika, a što bi se dogodilo da je netko drugi bio na njegovom mjestu, zapitao se Ostojić. Ne zna da je još netko imao problema jer ne voli Sanadera na Facebooku.

Dubai na Savici
Dokumentacija za tornjeve u Gradu
Za dvjesto milijuna eura izgradit će Dubai na Savici
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije