Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frane Lozić

SDP-ov načelnik općine Milna osuđen na 2 godine zatvora!

Frane Lozić
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
27.01.2014.
u 12:52

- Presuda me u prvi mah šokirala. Nisam počinio nikakvu štetu općini kojoj sam bio na čelu i imam mnogo argumenata za žalbu - rekao je Lozić.

Frane Lozić (SDP), aktualni načelnik općine Milna na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je kažnjen s jedinstvenom kaznom od dvije godine zatvora zbog raznih djela povezanih sa gospodarskim kriminalom, nesavjesnim poslovanjem i krivotvorenjem službenih isprava.

Predsjednik Sudskog vijeća Slavko Lozina izrekao mu je djelomično uvjetnu kaznu, što znači da 10 mjeseci treba ići u zatvor, a 14 mjeseci zatvorske kazne neće se izvršiti ukoliko u roku od 3 godine ne počini novo kazneno djelo. Izričući presudu pozvao se na mađarski sud koji je isto tako djelomično uvjetnom presudom kaznio Radimira Čačića.

Dvostruka prodaja "Češkog kampa"

Osnovno kazneno djelo koje se Loziću stavlja na teret je dvostruka prodaja zemljišta poznatog kao "Češki kamp" te nenamjensko trošenje polovice od oko 5 milijuna kuna koliko je za zemljište naplatio. - Presuda me u prvi mah šokirala. Nisam počinio nikakvu štetu općini kojoj sam bio na čelu i imam mnogo argumenata za žalbu - rekao je Lozić koji kaže da će mandat na čelu općine Milna odraditi do kraja.

>>Frane Lozić tvrdi da nije kriv što je Češki kamp dva puta prodan

>>Frane Lozić, SDP-ov načelnik Milne, "muljao" s pet milijuna kuna

Komentara 18

DU
Deleted user
13:40 27.01.2014.

Šta vam je, nismo mi HDZ, reče još jedan što je sada u zatvoru... Nego za 5 miliona kuna 2 godine zatvora? Pa ti reci da se zločin u RH ne isplati....

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:09 27.01.2014.

Hm, nekad je maksima SDP-a bila, "s faksa na posao". Sada se to izgleda malo modificiralo u "s posla u opštini u zatvor". Pa ti tjeraj ljude raditi, ničim izazvan.

DU
Deleted user
13:09 27.01.2014.

Ma nije moguće? Član partije pa u zatvor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije