Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Veritasa

Savo Štrbac bi sankcije Hrvatskoj zbog ćirilice u Vukovaru

Vukovar
Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.09.2013.
u 19:58

- Europa, kao u slučaju 'Lex Perković', može zaprijetiti uskraćivanjem sredstava iz raznih fondova i uvođenjem nadzora - kaže Štrbac.

Voditelj centra Veritas koji je obasipao Haaški tribunal \"dokazima\" o navodnim zločinima nad Srbima, Savo Štrbac misli kako bi Europska unija trebala zaprijetiti sankcijama Hrvatskoj zbog odluke Gradskog vijeća Vukovara da pokrene promjenu statuta grada kojom bi on bio proglašen mjestom posebnog pijeteta i izuzet od obvezne upotrebe ćirilice, javljaju mediji u Srbiji.

- Europa, kao u slučaju \'Lex Perković\', može zaprijetiti uskraćivanjem sredstava iz raznih fondova i uvođenjem nadzora - kaže Štrbac i podsjeća kako je zakon koji je regulirao pravo na dvojezičnost donesen ranije, dok je Hrvatska pregovarala o članstvu s EU. Štrbac drži kako bi to bila unutarnja stvar Hrvatske kada to pitanje ne bi ranije bilo regulirano zakonom ali \"je očito kako su u okviru same Hrvatske jače desničarske struje koje su protiv dvojezičnosti i ćirilice\".

- To su udruge koje su proistekle iz rata i očigledno da ni ova vlast nije spremna suprotstavi im se - zaključuje Štrbac.

>>Ćirilica u Vukovaru je trijumf bešćutnosti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije