Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije bez talenta

Samouki umjetnik: Bush pauze u Bijeloj kući kratio slikarenjem

'US President George Bush speaking at the Foreign and Commonwealth Office in London during the second day of his official visit to the UK.Photo: Press Association/PIXSELL'
'Carl De Souza/Press Association/PIXSELL'
23.03.2013.
u 21:23

Tu su slike voća, prirode, pejzaža, životinja, a osobito pasa koji su Bushu najčešća tema i svojevrsna opsesija. On se ne libi eksperimentirati bojama i igrati perspektivama

Kada je početkom veljače prvi put hakiran e-mail Georgea W. Busha, sve je iznenadila spoznaja da ne tako omiljeni bivši američki predsjednik ima i neotkrivenu umjetničku crtu. Njegov autoportret pod tušem, objavljen nakon hakiranja, bio je samo prvi u nizu radova tog samoukog slikara koji smo uspjeli vidjeti.

No, tu nije kraj. Haker pod imenom Guccifer ovoga je tjedna ponovno provalio u Bushov e-mail i svijetu pokazao dvanaest njegovih, dosad neviđenih djela. Tu su slike voća, prirode, pejzaža, životinja, a osobito pasa koji su Bushu najčešća tema i svojevrsna opsesija. On se ne libi eksperimentirati bojama i igrati perspektivama. Svojim djelima daje simboličnu i tematsku dubinu, navodi se u analizi američkog web portala Gawker.com koji je i objavio njegove nove slike.

S obzirom na to kako je vladao Sjedinjenim Državama, njegovu politiku ratovanja u Iraku i Afganistanu te potonoće zemlje, ali i cijelog svijeta u recesiju 2008. godine, nitko nije očekivao da je u svom zgusnutom rasporedu imao vremena za slikanje. No, čini se da je i to ga je vjerojatno opuštalo. Na prvi pogled, Bushove slike ne izgledaju loše, bivši predsjednik defnitivno ima talenta, a sada vjerojatno i puno više vremena za bavljenje svojim hobijem.

>>UN od SAD-a traži dokumente o mučenjima za vrijeme Busha

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije