Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplozija

Samoubilački napad u Kabulu, najmanje 31 mrtvih

Samoubilački napad u Kabulu
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
22.04.2018.
u 11:52

Odgovornost je preuzela Islamska država za taj napad na ključan projekt za vjerodostojnost vlade predsjednika Ašrafa Ganija, koju podupire Zapad a koja je obećala da će održati parlamentarne izbore ove godine.

Bombaš samoubojica raznio se ispred centra za registraciju birača u afganistanskoj prijestolnici Kabulu i pritom je ubio najmanje 31 osobu i ranio desetke koji su čekali osobne dokumente.

Odgovornost je preuzela Islamska država za taj napad na ključan projekt za vjerodostojnost vlade predsjednika Ašrafa Ganija, koju podupire Zapad a koja je obećala da će održati parlamentarne izbore ove godine.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Najib Daneš kazao je kako je bombaaš došao pješice do centra, gdje su dužnosnici izdavali identifikacijske dokumente u sklopu procesa registracije birača za izbore predviđene za listopad.

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je najmanje 31 osoba poginula i 54 je ranjeno. U eksploziji su uništeni automobili i razbijeni prozori u obližnjim zgradama.

Komentara 5

MX
Mister X
13:20 22.04.2018.

Da su pošteni Rusi bi sad trebali te teroriste tamo raketirati u Kabulu Jer to je sramota dokle tamo traje terorizam izgleda da nema nitko tamo da je odgovora ni da radi red nego izgleda gleda smo to zlo tamo.mo. Iako su tamo i sposobni i pametni majstori preko 17 godina tamo . Konačno zašto se nebi i Rusi potrudili da tamo opletu po islamskoj državi sa stotinjak raketa . Ti ništa neznaju da nauće od zapada od demokracije ... Najavi da če teroristidobiti porciju i šalji pa neka teroristi skidaju rakete koje prema tamo lete . A sad da podsjetim na podatak od prije 8 tjedana .. Preko 10.000 je civila u Afganistanu poušilo samo prošle godine . Zapadni izvori objavili ,,Moralno gledano nemoral ... Ili gadabna stvar nasilna politika !!!

Avatar superhik74
superhik74
13:34 22.04.2018.

Eto slobode i demokracije na djelu. Od kada im je uvedena demokracija najmanje pedesetak ubijenih uglavnom raznesenih bombama svaki dan.

MX
Mister X
13:32 22.04.2018.

Kako bi bilo lijepo da su Afganistanski narod isto važni pametnima iz svjeta i da za nih imaju osječaja i karaktera kao za Siriski narod ... Barem da Rusi nešto poduzmu sa svojim raketama u Afganistanu da pokažu da vodeode i oni pametnu karakternu demokratsku politiku ..... Niüta opet kilavci nije ni ćudo da ih Zapad zato ne voli jer nisu nimalo osječajni kao oni i neznaju se vojno vladati i kažnjavati krivce jedino dođu na poziv Siriske vlade i odbrenje UNO-a uz blagoskov -dozvolu Amerike u komadič Sirije kod Assada da mu pomognu ; što to ? """"Siriski narod i djecu ubijati """

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije