Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sada se već jasno nazire kako bi trebao izgledati svijet što nam ga sa Putinom kroji Xi Jinping

25.03.2023. u 16:20

U Xijevu suživotu različitih civilizacija ima mjesta i za demokrate i za ratne zločince, bitno je samo da svi neometano trguju

Komentara 4

Avatar Behemot
Behemot
00:16 26.03.2023.

Japan nije platio odštetu niti Kini niti Koreji, niti su se ikada ispričali. A ubili su 50 milijuna Kineza a Koreance koristili kao robove, 300.000 ih je umrlo od gladi dok su po otocima gradili baze za Japance. Kinezi su zabranili izvoz rijetkih metala (a imaju 70% svjetske proizvodnje) samo u Japan. Jedino vezivno tkivo između Japana i J. Koreje su američke vojne baze. Nakon što je Japan sada uveo i sankcije Rusiji nekako tu vidim najveće dalekoistočne tenzije, a ne sa Tajvanom.

Avatar Behemot
Behemot
00:05 26.03.2023.

Nakon 2. svjetskog rata (vjerojatno i Korejskog) Kinezi su bili ponizna i racionalna nacija (po zapadnim kriterijima možda i podla) i izjava Mao Ce Tunga kako bi postupili u ratu sa SSSR-om ili USA je bila: Predati ćemo se prvog dana i poslati 20 milijuna vojnika u zarobljeništvo koje će morati hraniti. Hrana je do 1980. bila skupa, danas više nije ali svejedno govori o kineskom mentalitetu.

EL
EldersWisdom
16:39 25.03.2023.

Kad je dosao Biden, kojeg Xi placa da radi za Kinu i njihove interese, USA je kapitulirala. Ljevicari slave, a nisu svjesni sta znaci zivot pod Rusko-Kineskom cizmom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije