Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

S. Kežmana (17) u lovu hicem u glavu usmrtili otac ili kum

lov (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
13.11.2011.
u 20:18

Djed Stjepan shrvan je gubitkom unuka, a njegova sina ispituju u policiji

Užasno, prestrašno... - riječi su kojima su mještani Lasovca pokraj Bjelovara dan nakon nesreće opisivali nesvakidašnju tragediju obitelji Kežman koja je užasnula cijeli kraj. Podsjetimo, u petak poslijepodne u lovištu Pisanička Bilogora, u šumi između Lasovca i Ribnjačke, nesretnim slučajem ustrijeljen je maloljetni Stjepan, mladić koji je na Badnjak trebao napuniti 18 godina.

S ocem Goranom i kumom Nikolom Šlogarom nesretni mladić išao je u nedopušteni lov, ne otkrivajući njihov identitet potvrdila nam je nakon očevida Sandra Knok Čanić, glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Glasnogovrnica tužiteljstva također nam je rekla da je dežurni zamjenik tužiteljstva nakon očevida naložio obdukciju tijela i druga prijeko potrebna vještačenja koja bi trebala otkriti više detalje tog nesretnog događaja.

Obitelj slomljena

Neslužbeno doznajemo da je nesretni mladić pogođen hicem u glavu i da je odmah na mjestu preminuo. Prema također neslužbenim informacijama, nesretni mladić u krivolovu je imao ulogu goniča divljači. Do tragedije je najvjerojatnije došlo tako što su ga otac i kum u šipražju zamijenili za divljač.

Vidno potreseni i shrvani strašnom boli članovi obitelji jučer su nerado govorili o tragediji koja im se dogodila.

Uplakani 61-godišnji djed Stjepan o unuku imenjaku imao je samo riječi hvale.

- Bio mi je desna ruka, pomagao mi je i priskakao kad god je trebalo. Ne znam što ćemo sada bez njega moja bolesna supruga i ja - kazao je kroz suze.

U trenutku nesreće, kaže, bio je u Bjelovaru i ne zna detalje kako se sve odigralo. Sina Gorana i njegova kuma Nikolu nije vidio jer su bili na ispitivanju u policiji. Cijela obitelj je, kaže, u šoku i nitko ne može vjerovati da Stjepana više nema. Bio je, kaže, divno dijete, ocu Goranu i majci Vesni sin jedinac. Ove godine uspješno je završio školu za automehaničara i čekajući posao pomagao roditeljima na poljoprivredi, koja je obitelji jedini izvor prihoda. Bratić Tomislav, tek nekoliko mjeseci mlađi od pokojnog Stjepana, kaže da su bili jako bliski i da su se svakodnevno družili.

-Bio je miran i tih dečko te nikada nije bio sklon incidentima - ističe vidno tužan.

Kaže da je i ranije ponekad s ocem znao odlaziti u lov, jer je to volio i u tome uživao. Silno će mu, kaže, nedostajati druženje s njim dodajući da ni sada još ne može vjerovati da ga više neće viđati i družiti se s njim.

Tragedije u lovu

U ovoj stravičnoj tragediji, koja je pogodila obitelj Kežman, nije sporno samo to što se radi o krivolovu nego i to da Stjepan kao maloljetna osoba ne bi smio sudjelovati ni u zakonitom lovu.

-Maloljetne osobe ne mogu polagati lovački ispit pa samim tim ne smiju sudjelovati ni u lovu - potvrdio je Mato Kovačević, tajnik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Nažalost ovo nije prvi slučaj nesreće u lovu sa smrtnim posljedicama.

Javnost se još sjeća događaja od prije nekoliko godina kada je kod Velike Gorice otac u lovu ubio sina, u Grubišnom Polju brat je misleći da puca u vepra ustrijelio brata.

Komentara 34

OB
-obrisani-
08:11 14.11.2011.

. krivolov = 10 godina ubojstvo = 45 godina drzanje oruzja bez dozvole = 5 godina, zbrojite sami.......da je pravde...!!! . .

DU
Deleted user
22:24 13.11.2011.

*osek* --------------------- pametniji si kad ne komentiraš

AL
alphazulu99
00:01 14.11.2011.

Ovo je velika tragedija. Dogodila se dok su iz obijesti isli u lov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije