Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCURILE SNIMKE ISPITIVANJA

Rusi mučili napadače na koncertnu dvoranu? Jednom navodno odrezan dio uha, tjerali ga da ga pojede

Suspects in the Crocus City Hall shooting are brought to Basmanny court in Moscow
Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS
1/10
25.03.2024.
u 08:56

Sud je objavio kako su Mirzojev i Račabalizodu priznali krivnju za napad na koncertnu dvoranu. Sva četvorica bit će zadržana u istražnom zatvoru najmanje do 22. svibnja, dodao je sud.

Rusija je dignula optužnice za terorizam protiv četvorice muškaraca za koje vjeruje da su odgovorni za masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi, prilikom čega je ubijeno najmanje 137 osoba. Odgovornost za napad je preuzela Islamska država, a osumnjičeni za napad dovedeni su pred sud u Moskvi. Trojica su bila pognuta, a četvrti je bio u invalidskim kolicima.

Ruske vlasti identificirale su četvoricu muškaraca kao državljane Tadžikistana: Dalerdžona Mirzojeva, Saidakrajima Murodalija Račabalizodu, Shamsidina Faridunija i Muhamedsobir Fajzova. Ruski dužnosnici tvrde kako je u napad upletena Ukrajina, a tu optužbu službeni Kijev odbacio je nazvavši je ''apsurdnom''.

Objavljeni video sa suda u Moskvi ukazuje na to da su sva četvorica bila pretučena. BBC piše kako su na društvenim mrežama procurile snimke brutalnog ispitivanja ruskih sigurnosnih snaga, a izvješća sugeriraju da je barem jedan od napadača bio mučen strujom.  Daily Mail navodi kako je u snimkama koje su se pojavile na internetu jedan od napadača bio podvrgnut elektrošokovima, a žice su mu bile postavljene na genitalije, dok na drugoj snimci navodno jedan od napadača bio prisiljen pojesti vlastito uho.

Suspects in the Crocus City Hall shooting are brought to Basmanny court in Moscow
1/10

Muškarci koje je sud identificirao kao Mirzojevu i Račabalizodu imali su masnice na očima, a Račabalizodu je na uhu bio povez, navodno jer mu je djelomično odsječeno tijekom uhićenja. Mirzojev je imao poderanu plastičnu vrećicu omotanu oko vrata.

Lice muškarca koji je bio identificiran kao Fariduni bilo je jako natečeno. Fajzov je izgubio svijest dok su ga vodili na sud u invalidskim kolicima u tankom bolničkom ogrtaču te se čini kako mu nedostaje oko, navodi novinska agencija Reuters. Sud je objavio kako su Mirzojev i Račabalizodu priznali krivnju za teroristički napad na koncertnu dvoranu. Sva četvorica bit će zadržana u istražnom zatvoru najmanje do 22. svibnja, dodao je sud.

FOTO Niknuo improvizirani spomenik žrtvama terorističkog napada u Moskvi

Suspects in the Crocus City Hall shooting are brought to Basmanny court in Moscow
1/12

 

Ključne riječi

Komentara 45

LO
Lolita3
11:49 25.03.2024.

U Abu Ghraibu su bili mučeni civili pohapšeni po ulicama i bez ikakvih dokaza. Mučenja i ubijanja civila u Gazi se odvijaju pred očima cijelog svijeta, A ovdje se radi o teroristima koji su poubijali 140 ljudi nasumice, u cilju provokacije za povod trećeg svjetskog rata i da, imate pravo Rusi su ih trebali poslati u toplice.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:42 25.03.2024.

A što bi drugo s takvim tipovima? Kao - gospodine, nije lijepo što ste to napravili?

DU
Deleted user
10:23 25.03.2024.

Sad ćemo kolektivno plakati nad njima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije