Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rumunjska: Predloženi blaži zakoni za prostituciju i konzumaciju droga

prostitucija
AFP
23.09.2009.
u 12:26

Godine 2007. rumunjski ministar unutrašnjih poslova Vasile Blaga predložio je zakon o legalizaciji prostitucije, no on na kraju nije dobio potporu većine u parlamentu.

Rumunjski Predsjednički odbor za analizu socijalnih i demografskih rizika u Rumunjskoj objavio je preporuku da se u toj zemlji ublaže zakonske odredbe koje se tiču konzumiranja droga i prostitucije. Naime, odbor predlaže da se ublaži diskriminacija prema konzumentima droga, ali ne i prema nelegalnoj trgovini drogama.

Jednako tako, predlažu legalizaciju prostitucije kako bi se smanjile i kontrolirale seksualno prenosive bolesti.
- Legalizacija trgovine seksualnim uslugama (ali ne i legalizacija posredovanja) omogućila bi mogućnost kontrole seksualno prenosivih bolesti. Otvaranje službi i centara u kojima bi prostitutke mogle dobiti pomoć (liječničku, socijalnu, psihološku) i besplatne kondome olakšalo bi njihovu situaciju - piše u izvješću.

Također, odbor predlaže razlikovanje teških i lakih droga, kao i uvođenje  posebnih automata na kojima bi za mali iznos narkomani mogli kupovati čiste i nerabljene igle.

Godine 2007. rumunjski ministar unutrašnjih poslova Vasile Blaga predložio je zakon o legalizaciji prostitucije, no on na kraju nije dobio potporu većine u parlamentu.

Ključne riječi

Komentara 1

WS
www.srečanja.com
00:25 14.12.2009.

Žao mi je tih žena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije