Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA DEMOGRAFSKA MJERA

Rugvica daje 300 kuna svakom djetetu u Općini prije početka školske godine

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
26.08.2021.
u 13:20

Općina Rugvica je u travnju prošle godine ukinula prirez porezu na dohodak koji je iznosio 6% te provodi niz demografskih mjera kojima se želi pomoći mladim obiteljima s djecom

Općina Rugvica prije početka svake školske godine kreće s isplatom 300 kuna svakom djetetu od navršene dvije godine života pa sve do kraja srednjoškolskog obrazovanja. Kako govore, ovo je samo jedna u nizu demografskih mjera kojom se želi mladim obiteljima osigurati što bolju budućnost. 

- Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa ponukala nas je da srežemo neke troškove i da taj novac usmjerimo prema našoj djeci i njihovim roditeljima. Možda 300 kuna nije puno, ali na početku nove školske ili vrtićke godine kada je roditeljima najviše opterećen kućni budžet ovaj iznos će im zasigurno pomoći da djeci osiguraju potreban školski pribor, odjeću i obuću. Siguran sam kako ćemo s ovom mjerom nastaviti i u godinama pred nama, ističe načelnik Mato Čičak.

Inače, Općina Rugvica je u travnju prošle godine ukinula prirez porezu na dohodak koji je iznosio 6% te provodi niz demografskih mjera kojima se želi pomoći mladim obiteljima s djecom. Tako se dodjeljuju jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu te za blizance i trojčeke, jednokratne potpore za studente, sufinancira se prijevoz za sve srednjoškolce i studente, osigurane su besplatne knjige i oprema za osnovnoškolce, a sufinancira se i boravak djece u vrtiću.

VIDEO U Hrvatskoj sve manje sklapanja brakova: "Ljudi sve kasnije dobivaju stabilno zaposlenje, pa nemaju neke temelje za stabilan život"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije