Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića

Robert Matanić posuđivao tisuće eura od Đurovića

\'24.02.2010.,Zagreb - Zupanijski sud.Sudjenje u slucaju ubojstva \'Pukanic\'.Optuzeni Robert Matanic Photo: POOL/PIXSELL\'
POOL/PIXSELL
20.09.2010.
u 19:51

Luka Matanić zanijekao je umiješanost u likvidaciju te izrazio žaljenje obiteljima ubijenih, a s iznošenjem obrane nastavit će danas.

– Nisam kriv za djela za koja me se tereti i ostajem pri svim svojim iskazima što sam ih prije dao, osim onog od 22. prosinca 2008. Tada nisam bio iskren jer su me iz USKOK-a nagovarali da teretim Vladimira Zagorca, Slobodana Đurovića i Stanka Subotića Canu. Rekli su mi da ću dobiti status krunskog svjedoka i da ću izići iz pritvora, a to se nije dogodilo i osjećam se prevarenim – kazao je u svojoj obrani Robert Matanić, u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkome Županijskom sudu.

R. Matanić ponovio je svoje navode kako krunski svjedok Tomislav Marjanović laže, da se USKOK-ova optužnica temelji na lažnim dokazima te da je jedini valjan dokaz telekomunikacijsko vještačenje koje po njemu dokazuje da on i ostali optuženici nisu pratili Pukanića. Kazao je da je Bojan Gudurić došao u Hrvatsku jer se htio preseliti s obitelji te objasnio kako Guduriću nije bio nikakav šef niti mu je rekao da puca iz snajpera.

– Pa Gudurić ima problema s vidom, a o oružju ništa ne zna. Osim toga, na toj se razdaljini iz te puške ne bi moglo pucati jer bi to bilo isto kao da kažete da se iz pištolja kojim se služi pravosudna policija može pucati s razdaljine od 200 metara – stručno je objasnio Matanić.

Ponovio je i da se sa Slobodanom Đurovićem našao kako bi mu vratio posuđene novce te kazao da mu je on dao nadimak Kardinal te kako, iako je od njega posuđivao tisuće eura, sve do uhićenja nije znao kako se Đurović zove ni da je kum Sretena Jocića.

Obranu je iznio i Luka Matanić, koji je također nijekao krivnju te na kraju izrazio žaljenje obiteljima ubijenih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije