Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji Luke Ritza svjedočili su izvan sudnice

Ritzovi: Ne želimo znati kako izgledaju ti mladići

Ritz
Boris Ščitar
24.09.2009.
u 19:28

Suđenje “skriveno” od očiju javnosti počelo je prije 20-ak dana, a trojica optuženih tada su vrlo jasno rekla: – Ne osjećamo se krivima za smrt Luke Ritza.

Ne želimo znati kako izgledaju niti kako se zovu – izjavila je danas Suzana Ritz. Svjedočila je na Kaznenom sudu za maloljetnike u nastavku suđenja trojici maloljetnika koji se terete za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom za njezina sina Luku Ritza.

Odvojeno svjedočenje

Suđenje “skriveno” od očiju javnosti počelo je prije 20-ak dana, a trojica optuženih tada su vrlo jasno rekla: – Ne osjećamo se krivima za smrt Luke Ritza.

Suzana i Reno Ritz danas nisu htjeli gledati u oči optuženima te su od suda zatražili odvojeno svjedočenje.

– Zamolili smo sud za pomoć jer se nismo htjeli naći u situaciji da nam ti mladići "dišu za vratom" (u sudnici svjedoci sjede ispred optuženih, op. a.), a sud nam je izašao u susret. Svjedočili smo putem videolinka i to nam je bilo dovoljno teško – prepričala je Suzana Ritz.

Nije htjela komentirati suđenje zbog same činjenice da je cijeli postupak tajan, ali dodala je kako joj i dvije minute priče o trenucima koji su prethodili Lukinoj smrti traju predugo.

Inače, Suzana i Reno Ritz ranije su izjavljivali kako ne žele ni pratiti ni komentirati suđenje, ali ipak sudjelovanje u tom procesu nisu mogli izbjeći jer im je uručen sudski poziv.

– Jedina stvar koju iz Lukina života želimo zaboraviti su trenuci kada nam je praktički umirao na rukama, a naravno sud baš to zanima. Pustit ćemo da suđenje ide svojim tijekom, a u sudnici ćemo se pojaviti samo ako budemo službeno pozvani – završila je Suzana Ritz.

Branitelji bez komentara

Koliko se pazi na tajnost suđenja, dokazuje i činjenica da branitelji trojice maloljetnika, koji su skrivećki danas ulazili u sud, po naredbi suda ne smiju komentirati postupak. Čak su i pravosudni policajci sve predstavnike medija kroz dvorište suda pratili do prilaza Općinskom kaznenom sudu kako se ne bi zadržavali ispred Odjela za maloljetnike. Inače, suđenje maloljetnicima, kako doznajemo, trebalo bi se nastaviti za mjesec dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije