Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA LUKŠIĆ

Ravnatelj KB Dubrava: Za vikend nam je od korone preminuo mladić (23) situacija postaje sve teža

Foto: PIXSELL
1/3
12.04.2021.
u 16:52

Trenutačno u Dubravi imaju preko 320 hospitaliziranih, a 55 osoba je na respiratoru

Ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lukšić za N1 komentirao je sve veći broj zaraženih korona virusom u Hrvatskoj te kazao kako im u bolnicu pristiže sve više mlađih pacijenata s težim kliničkim slikama. 

Dinamika bolesti se promijenila pa sada u KB Dubravi imaju sve više mlađih bolesnika. Kod mlađih pacijenata se kliničko stanje brže pogorša, ali u velikoj većini i poboljša.

Da je situacija ozbiljna, pokazuje slučaj 23-godišnjeg mladića koji je, nažalost, ovog vikenda preminuo u KB Dubravi. Mladić je u bolnicu došao s teškom upalom pluća, no nije imao većih komorbiditeta.

- Imao je umjerenu pretilost i hipertenziju, ali covid je ozbiljna bolest. Vidimo to kroz post-covid. Covid je bolest koja ima utjecaj na više sustava i ostavlja posljedice - kazao je Lukšić.

Trenutačno u Dubravi imaju preko 320 hospitaliziranih, a 55 osoba je na respiratoru.

- Proteklih desetak dana ima stotinu više hospitaliziranih nego što je bio prije tjedan dana - dodao je Lukšić.

Za kraj je poručio da iz epidemije možemo izaći samo svi zajedno kao društvo. Tu je važna svjesnost naših građana, rekao je i apelirao na građane da poštuju mjere.

Komentara 5

DU
Deleted user
20:30 12.04.2021.

" Mladić je u bolnicu došao s teškom upalom pluća, no nije imao većih komorbiditeta." Upala pluća!!! I pitanje je da li se sam zarazio kroz brnjicu punu bakterija i virusa!!!

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
17:53 12.04.2021.

Imao je umjerenu pretilost??..to lrvi put čujem..netko tko je sa 23 debel ko svinja normalno da je zapravo teško bolestan godinama..taj nesretnik je bio debel vjerojatno od rođenja jer mu je već tako mladom ustanovljen visoki tlak što znači daa je imao tijelo starca..nije čudo da je umro..a ovo sa umjerenom pretilošću-zaboravite,,to ne postoji!!..ili si debel ili mršav!!

MI
Mircen
21:30 12.04.2021.

Dragi kLege Brnjičari, uopće ne razumijem Vašu tišinu čitanja ovih vijesti. Ali ako Vi mislite da će lijepe misli o tišini Vam pomoći protiv brnjice koju nosite, onda se varate!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Varate!!! Ni Vi ni Vaši psi iz Grčke neće moći roktati kroz tu Vašu polupohabanu brnjicu kada Vam stožer sutra adekvatno bez puške začepi njušku! Brnjičari jedni brnjičarski!!! I nemojte misliti da sada samo zato što nemate brnjicu doma pred ekranom dok ovo čitate da Vam sutra neće brnjica opet narasti na njuški!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije