Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Rat u Vladi za vojni proračun! Krstičević se bori s Marićem da vojska ne dobije dosad najmanje

Naslovnica 21.11.
Foto: VL
21.11.2016.
u 00:02

Ministar financija navodno ministru obrane nudi 4,065 mlrd. kuna, dakle 1,14% BDP-a, što je manje od 2016. kada je vojska dobila 1,17% BDP-a.

Ministar obrane Damir Krstičević već dva tjedna “ratuje” na frontu daleko od očiju javnosti. Nema mira, ne zbog tzv. optužnica i priča da ne smije u BiH (što je, u međuvremenu riješeno jer je bio u BiH), nego zato što je već na početku svog mandata naišao na “minu” koja mu može uništiti planove o obnovi i modernizaciji hrvatskih Oružanih snaga.

Krstičević se muči s vojnim proračunom za 2017., odnosno s projekcijom proračuna koji mu namjerava “razrezati” ministar financija Zdravko Marić.

On, istina, javno kaže da namjerava “malo pojačati vojni proračun jer zaostajemo u NATO-u”, no Večernji list saznaje da je to “malo” uistinu nedovoljno, jer je prvotno Marić ministru obrane Krstičeviću predložio proračun u visini 4 milijarde i 65 milijuna kuna, što jest 40-tak milijuna kuna više od planiranog proračuna za 2016., no uzme li se u obzir rast BDP-a, taj iznos je realno čak manji od rekordno niskog proračuna iz 2016., a koji je činio 1,17% BDP-a RH. Udio vojnog proračuna tako bi pao na 1,14% BDP-a!

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Specijalna analiza Milana Račića: ŠEST savjeta za SDP

>>Miro Kovač: Sa Srbijom trebamo surađivati kao Francuska s Njemačkom

>>U Sloveniji je Golf jeftiniji 8000 kuna, a u Danskoj duplo skuplji

>>Galbraith: Što je značio prosvjed za Radio 101 prije 20 godina

>>Anica Martinović: Robert i Niko imaju status bogova zbog ostanka u Prvoj ligi

>>Karlović: Ni sam nisam vjerovao da ću u ovim godinama biti toliko dobar

Foto: VLm

Komentara 12

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
00:07 21.11.2016.

2% je realno da bi se moglo nesto pocet radit. HV bi morao svake godine nabavit 10% operativnih resursa, dio opreme - stavljat u pricuvu 5% -rashodovat za rezervne dijelove 3% -otpisat i prodat 2%

DE
derin
01:20 21.11.2016.

Slažem se da treba voditi brigu o obrani, ali mi Hrvati čim malo dođemo do zraka odmah bi trošili u svih šesnaest. Racionalno ljudi!

FI
Fisherman
10:18 21.11.2016.

Smanjivanje proracuna vojsci koja je iovako u katastrofalnom stanju.....nesvatljivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije