Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strasbourg će predložiti dalji postupak države s V. Balenović

Prvoj hrvatskoj zviždačici nova nagodba ili vraćanje na sud

vesna balenović
Arhiva VL
22.11.2009.
u 19:30

Ispričaju ti se zbog nepravednih presuda, priznaju – bilo je kriminala, ali te ne vraćaju na posao, ogorčena je V. Balenović

Iz Strasbourga će ovih dana stići poziv da se do 1. prosinca eventualno ponudi veća odšteta prvoj hrvatskoj zviždačici Vesni Balenović nakon što je odbila 20.000 eura za duševne boli. V. Balenović smatra to ponižavajućim za devet godina povlačenja po sudovima zbog upozoravanja na kriminal u Ini, te kaže da je samo na plaćama s kamatama izgubila oko 300.000 eura.

Zastupnica Vlade pred Europskim sudom Štefica Stažnik kaže da je postupak u tijeku i ne smiju ga komentirati. V. Balenović je ogorčena. – Ispričaju ti se zbog nepravednih presuda, priznaju da je bilo kriminala, ali te ne vraćaju na posao. Tko prijavi kriminal neka se, dakle, pozdravi s radnim mjestom. Baš se i ne poklapa s premijerkinom nultom stopom tolerancije na kriminal.

Više nalikuje na nultu stopu tolerancije na poštenje. Ministar Šimonović propagira mirenje, a nije sposoban provesti ga s osobom kojoj su priznali da je bila u pravu – razočarana je. Ne prihvati li Vlada ponudu, Europski sud predmet može vratiti na ponovno suđenje.

Ključne riječi

Komentara 11

SA
Savjest
21:46 23.11.2009.

Lasciate ogni speranza voi ch\' avete fiducia nel Tribunale di Strasburgo! Poznavajući rad Suda u Strasbourgu, predložio bih gđi Balenović da prihvati ponovno suđenje, jer RH neće pristati na 300.000 eura, a Sud neće dosuditi više od 40-50.000 eura. No, vraćanje na ponovno suđenje znači gubitak još 5-10 godina! Ukratko, Sud u Strasbourgu i RH dobro su uigrani!

KO
komitent1
19:46 22.11.2009.

Vesna molim vas pišite o imenima Hdz-ovaca i o gospodarskom kriminalu i represiji koju provodi vlada zadnjih 6 godina . Izmuceni smo za vrijeme pljacke hdz-ove vladavene i djecu ne možemo pristojno prehraniti . Jedna uprava Hac-a vodi svoju djecuecu na zimovanje jer moje djete placa harac t.j. proracunski minus koji su oni pokrali . Vrag ce doci jedno dana svoj njihovoj djeci uzeti to što oni nam sada otuđuju . Vesna molim vas pisite Eu institucijama o ovomešto nam rade u Hrvatskoj ,neka ih sve zatvore i oduzmu im pravo na pošten život kao što su oni nama ,

BA
balzac
11:05 23.11.2009.

Njoj treba isplatiti 500000 € za odštetu i duševne boli ali ne od našeg novca iz državnog proračuna, nego iz imovine Dragičevića i Linića koji su odgovorni za učinjenu štetu. Moramo li mi plaćati tuđi kriminal, da bi oni koji sa na njemu bogate, mogu i dalje bez posljedica da nastave s takvom praksom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije