Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava Božića

Prosvjednici u Dečanima pogodili kamenom automobil Borisa Tadića

tadić
Reuters
06.01.2012.
u 18:44

Mediji su u Srbiji javili kako je kosovska vlast dopustila srbijanskom predsjedniku dolazak u Visoke Dečane, ali je upozoren kako posjet ima isključivo vjerski karakter o čemu je Priština dobila i čvrsta jamstva od EULEX-a.

BEOGRAD - Aktivisti kosovskog pokreta "Samoopredeljenje" večeras su u središtu Dečana zasuli kamenjem konvoj vozila u kojem je bio predsjednik Srbije Tadić na putu prema manastiru Visoki Dečani gdje je išao na liturgiju povodom pravoslavnog Božića, javljaju agencije s mjesta događaja, a kako je rečeno agenciji Tanjug iz pratnje srbijanskog predsjednika, jedan kamen pogodio je u automobil u kojemu je bio Tadić.

Više kamenja pogodilo je vozila koja su bila u pratnji Tadića.

Skupina od oko 250 Alabanaca prosvjedovala je danas u Dečanima zbog dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u manastir Visoki Dečani na proslavu pravoslavnog Božića, javlja agencija Beta, a presnose mediji u Srbiji dodajući kako o sigurnosti predsjednika Srbije brinu pripadnici KFOR-a i EULEX-a. Agencija Kosovapres javlja kako je prosvjedni skup protiv Tadićeva posjeta održan i u Peći.

Jučer su mediji u Srbiji javili kako je kosovska vlast dopustila srbijanskom predsjedniku dolazak u Visoke Dečane, ali je upozoren kako posjet ima isključivo vjerski karakter o čemu je Priština dobila i čvrsta jamstva od EULEX-a. Prosvjedu u Peći je nazočilo nekoliko stotina građana, koji su nosili transparente "Tadiću, bježi sa Kosova", "Ne Pećkoj patrijaršiji" i "Albanija je realnost", navode agencije s terena. Organizator prosvjeda Mustafa Ljajki iz Pokreta slobodnih građana je poručio kako je dolazak predsjednika Srbije Borisa Tadića u Peć i manastir Visoki Dečani "potpuno neprihvatljiv za građane".

- Tadićeva politika je identična Miloševićevoj, kada je Milošević dolazio na Gazimestan - rekao je Ljajki dodajkući kako " kosovski Srbi imaju apsolutne vjerske slobode, čak i veće nego Srbi u Srbiji, za razliku od Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi".

Ključne riječi

Komentara 27

RE
@rea
19:44 06.01.2012.

O čemu ljajka taj Ljajki ? Zašto Tadić ne bi došao u Pećku patrijaršiju i Dečane, božić im je.

EL
ElCapitan
20:10 06.01.2012.

cudan ovo narod , ne znaju niti na koji datum pada Bozic pa ga sada slave

OB
-obrisani-
19:03 06.01.2012.

tadići došo provocirat na kosovo - u rvacku ne treba više, jer tu je već sve sređeno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije