Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prosvjednici pred Obaminom kućom na Havajima: NE američkoj podršci Izraelu!

31.12.2008.
u 09:02

Mala skupina propalestinskih prosvjednika okupila se ispred kuće na Havajima u kojoj se trenutačno odmara novoizabrani američki predsjednik Barack Obama, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo izraelskim napadom na Gazu koji traje već nekoliko dana.

Noseći transparente "NE američkoj podršci Izraelu" i "Građani Gaze trebaju hranu i lijekove, a ne rat", prosvjednici traže od Obame da se očituje oko najnovijeg napada, zamjerajući mu što se niti nakon terorističkih napada u Mumbaiju u studenome kada je živote izgubilo više od 150 ljudi, nije oglasio.

- Obama govori o tome koliko će radnih mjesta otvoriti, ali se ne izjašnjava o ovome - izjavila je jedna od prosvjednica, 66-godišnja Carolyn Hadfield, prenosi Reuters.

Skupina koja prosvjeduje uznemirena je događajima u Palestini. Složni su oko jednoga - potrebna je velika promjena u američkoj vanjskoj politici prema Izraelu i Palestini.


Nekoliko stotina propalestinskih prosvjednika okupilo se i u Washingtonu, uzvikujući "Oslobodite Palestinu".

Iz Obamine administracije poručili su kako Barack pomno prati situaciju i da je informiran oko svega što se događa u svijetu, no da Amerika može imati samo jednog predsjednika, a to je još uvijek George Bush, što mi poštujemo - poručuju iz Obamine administracije.

Naime, Obama predsjedničku funkciju službeno preuzima 20. siječnja 2009. godine, a do tada je Bush šef Amerike, od kojeg ovi prosvjednici ne očekuju mnogo.

(ič)


Kina nudi pomoć Palestini

Kina će Palestini ponuditi milijun dolara pomoći zbog izraelskih zračnih napada na pojas Gaze, izjavio je kineski ministar vanjskih poslova koji je istaknuo kako je Kina duboko zabrinuta zbog tih događaja i nada se kako će uskoro doći do primirja između dviju strana i prestanka sukoba. (ič)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije