Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandali

Prošle godine ukrali 34 šahta, ove godine nestalo ih je dvanaest

'Zagorje, Stubicke Toplice, na meti vandala nasao se i solarni kolektor na pjesackom prijelazu u sredistu Stubaka, pa ga sada s jedne strane nema, snimio: Mladen Kukas '
'Photoshop'
21.04.2010.
u 17:15

Treba štedjeti na sve strane, a s druge strane troši se novac za popravljanje šteta zbog divljanja – kaže načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar

Uništavanje i vandalizam u Stubičkim Toplicama u noćnim satima, posebno vikendom, prešao je sve mjere. Stoga je na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća Stubičkih Toplica odlučeno da se uputi apel zagorskoj policiji, u kojemu će se zatražiti učinkovitiji policijski nadzor nad događajima u Stubakima.

I cijena i opasnost

– Prošle godine su na području općine ukradena 34 šahta, ove godine već 12. Jedan s porezom stoji oko 750 kuna, a da ne govorimo o opasnostima koje se mogu dogoditi, od materijalnih šteta na automobilima do mogućeg stradanja ljudi i djece – rekao je načelnik općine Vladimir Bosnar.

Rasprava na Vijeću otvorena je zbog posljednjeg vandalizma na Veliku subotu, kada su, pretpostavlja se maloljetnici, ostavili pustoš za sobom – uništeni su stupovi, žardinijere s cvijećem, klupe, a uništen je i jedan solarni kolektor na pješačkom prijelazu u središtu Stubaka.

Tako trenutačno svjetleća signalizacija na tom frekventnom prijelazu ne radi, a Općina ju je platila 16.000 kuna kako bi se povećala sigurnost pješaka.

– Želimo biti turističko mjesto, ove se godine namjeravamo kandidirati za peti Zeleni cvijet, no takvim ponašanjem ne možemo ništa postići, na što će nam to ličiti mjesto. Osim toga, novca je sve manje, štedimo na sve strane, a sada moramo plaćati popravke zbog nečijeg vandalizma – rekao je Bosnar.

Stoga je zamolio vijećnike da apeliraju na roditelje da se posvete odgoju i pripaze na ponašanju svoje djece tijekom njihovih noćnih izlazaka.

Prst u policiju

Tom prilikom je u raspravi uperen i prst nezadovoljstva u policiju. Vijećnici smatraju da bi policija više trebala biti u Stubakima, posebno vikendima i noću. Neki vijećnici rekli su neka mještani sami organiziraju čuvanje rasvjetnih tijela noću, no na kraju je ipak preporučeno da to ne čine jer bi mogao izbiti neželjeni sukob.

– Priča se da policija nema novca, da mora štedjeti na sve strane. Pa ako treba, mi ćemo im nadoknaditi dio troškova, samo da jednom konačno stanu na kraj tom vandalizmu – rekao je vijećnik Nedjeljko Ćuk.

Istaknuto je i da Stubičke Toplice imaju svog kontaktnog policajca, kojemu su osigurali i mobitel i prostor, no zbog potrebe službe i općeg pomanjkanja policajaca njega u Stubakima uglavnom nema.

Zbog svega smo kontaktirali i s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom. Glasnogovornik Zoran Lončar rekao nam je kako će se policija službeno očitovati nakon što dobije službeni dopis iz općine Stubičke Toplice.

Također, glasnogovornik Zoran Lončar dodao je da policija čini i činit će sve kako bi se povećala sigurnost građana i sačuvala materijalna dobra na području Stubičkih Toplica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije