Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
različita tumačenja

Propast NDH i polemike o predaji kod Bleiburga: Neki su tvrdili da je bolje da su izginuli braneći Zagreb

24.05.2023.
u 23:11

U časopisima hrvatske političke emigracije mnogo se pisalo i polemiziralo o predaji kod Bleiburga, a taj se događaj koristio u antijugoslavenskoj promidžbi

Ključne riječi

Komentara 34

GO
goran2hr
23:34 24.05.2023.

Pa naravno kako bi bilo bolje da su se branili pred Zagrebom ili pretvorili u gerilu, nego što su otišli mirno na pokolj.

SS
sokac sa drave
10:19 25.05.2023.

Hocemo nekog objektivnog hrvatskog povjesnicara da nam objasni sve ove radnje engleza na veliku stetu nas hrvata.Kome da zahvalimo za cuvene cetveroredove.Trazimo odgovor nase vlade po cemu su anglosaxonci nasi partneri,prijatelji.Po cemo smo mi sa vjecnim neprijateljima u dobrom drustvu kako to ono kaze premijer drzave.

Avatar utunelu
utunelu
07:59 25.05.2023.

250 000 iskusnih vojnika predano je bez ispaljenog metka zahvljajući odluci poglavnika.Umjesto da se aktivira zvonimirova linija obrane, oni su se odlučili predati i bez ispaljenog metka predati grad i vojsku. Isprika je bila da će se Zagreb rasrusiti akoo dode do borbe ,pa su ga zato neostećenog predali u ruke neprijatelja ,a za uzvrat za takvu mudru odluku poginuli bez ijednog metka broje se na tisuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije