Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova nada

Profesorica izvučena živa iz ruševina 67 sati nakon potresa

turska, potres, spašavanje (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
26.10.2011.
u 09:44

Šest sati ranije spasioci su iz ruševina izvukli 18-godišnjeg studenta strojarstva.

Iako su brojke crne, vijesti o izvlačenju preživjelih iz ruševina donose nadu Turskoj nakon razarajućeg potresa.

Gotovo 67 sati nakon potresa iz ruševina uništene zgrade izvučena je ozlijeđena 27-godišnja profesorica engleskog jezika Gozde Bahar. Kada je prevezena u terensku bolnicu, njezino je srce prestalo kucati, ali na sreću, liječnici su je uspjeli reanimirati.

Šest sati ranije 18-godišnji turski student izvučen je živ iz ruševina stambene zgrade 61 sat nakon što je razarajući potres pogodio tursku regiju Van.

Spasioci su Eyupa Erdema, javlja Guardian, iz mnoštva betonskih gromada katnice izvukli rano jutros, a njegov se otac nije prestao nadati dobrim vijestima. Njegov sin preselio se u grad Ercis prije samo mjesec dana gdje je počeo studirati strojarstvo.

Koliko je poznato, Eyup je stanovao s još nekoliko studenata, ali oni još nisu pronađeni.

Spasioci i dalje iz sata u sat izvlače mrtva tijela iz ruševina, a do sada je pronađeno njih 459. Nadu preživjelima koji traže svoje najbliže daje podatak da su spasioci jučer izvukli čak 40 živih ljudi.

Komentara 4

RE
@rea
10:50 26.10.2011.

Dobra vijest je i to da je Erdogan u medjuvremenu shvatio da se Turska ne može nositi sama s takvom tragedijom, te je prihvatio ponude drugih zemalja da pomognu.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
12:21 26.10.2011.

Erdoganovu pamet i procjenu će mnogi Turci platiti glavom.

CU
cunt
14:56 26.10.2011.

*** Dr. Prof. Ing. ***

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije