Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Pripremno ročište otkazano, Sanaderova obrana tražila odgodu

sanader
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/7
31.01.2013.
u 09:25

Obrana je tražila odgodu objasnivši da im treba više vremena za pripremu budući da su zauzeti drugim sudskim postupcima.

Pripremno ročište za aferu Planinska, na kojem se danas na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo odlučivati o dokaznim prijedlozima stranaka, eventualnim nagodbama s tužiteljstvom te datumom početka suđenja, odgođeno je za 7. ožujka.

Naime, obrana Ive Sanadera tražila je odgodu objasnivši da im treba više vremena za pripremu budući da su zauzeti drugim sudskim postupcima.

U aferi Planinska optuženi su Ivo Sanader, bivši premijer, Stjepan Fiolić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, Petar Čobanković, bivši ministar, Mladen Mlinarević te dvije pravne osobe. Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti kojim je državni proračun oštećen za 37 milijuna kuna, a Sanaderu se još stavlja na teret da si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 17 milijuna kuna.

>>Nagodba Čobankoviću, ostali idu u postupak?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije