Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera planinska

Nagodba Čobankoviću, ostali idu u postupak?

'28.03.2012., Zagreb - Petar Cobankovic, saborski zastupnik i bivsi ministar poljoprivrede.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
30.01.2013.
u 23:00

Afera Planinska bit će treće suđenje bivšeg premijera Ive Sanadera proizašlo iz pet optužnica

Tko će od aktera afere Planinska u konačnici sjesti na optuženičku klupu, a tko će tu klupu izbjeći zbog priznanja krivnje i nagodbe s USKOK-om, trebalo bi se znati nakon sutrašnjeg dana. Naime, sutra bi se na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo održati pripremno ročište, na kojem će sve te nepoznanice biti razjašnjene. Osim toga, Jasna Smiljanić, predsjednica sudskog vijeća koje će suditi u aferi Planinska, odlučit će o dokaznim prijedlozima USKOK-a i obrana te će odrediti početak suđenja.

Za Ivu Sanadera bit će to treće suđenje, proizašlo iz ukupno pet optužnica koje su protiv njega za sada podnesene. Kao što je poznato, u slučajevima Ina – MOL i Hypo nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora, suđenje za aferu Fimi media mu je u tijeku, dok je optužnica u slučaju HEP – DIOKI nakon podizanja povučena natrag na doradu. Kada počne suđenje za aferu Planinska, Sanader će ponovno imati zgusnut sudski raspored jer dva dana u tjednu ima rasprave za Fimi mediju, a očekivati je i da će se suđenje za Planinsku odvijati u tom ritmu.

Osim Sanadera, u aferi Planinska još su optuženi Stjepan Fiolić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, Petar Čobanković, bivši ministar, Mladen Mlinarević te dvije pravne osobe. Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti kojom je proračun oštećen za oko 37 milijuna kuna. Sanaderu se pak stavlja na teret da si je pribavio 17 milijuna kuna, a on je u istrazi nijekao počinjenje djela. Za razliku od njega, Čobanković i Fiolić priznali su to za što ih se tereti, a po neslužbenim informacijama iz toga će najvjerojatnije profitirati Čobanković koji će u zamjenu za priznanje krivnje dobiti zatvorsku kaznu koja će mu se zamijeniti radom za opće dobro.

>> "Po Sanaderovu nalogu četiri sam slike odvezao Fioliću"

Komentara 24

DU
Deleted user
23:25 30.01.2013.

stavite ga negde de ima janjetine masne voli on to ali mora reci prije de je nestala psenica iz djakovstine jos nije odgovorio de su pare

SA
sadmeimasadmenema
23:26 30.01.2013.

Tako i triba. Svim lupežima dati oprost a va pržun nek gre portijer.

BC
bratstvo.crnog.bodeža
23:23 30.01.2013.

mati draga,što uradiše od onakvog bogatstva države,pa je ima ijedan pošteni hadezeovac u ovoj zemlji,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije