Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pripadnik HV-a ubio hrvatskog civila i terete ga za ratni zločin

vojnik
Arhiva VL
30.09.2009.
u 16:33

Prvo kazneno djelo za koje se Kosturin teretio bilo je ubojstvo, ali je prekvalificirano u ratni zločin jer je Kosturin bio vojnik, a ubijeni civil.

Ivica Kosturin (49) doveden je danas pred istražnog suca Županijskog suda u Sisku zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog 1991. godine na štetu tada 43-godišnjeg hrvatskog državljanina iz mjesta Letovanić.

Kosturin je tada bio pripadnik 2. gardijske brigade gdje je obnašao dužnost stožernog narednika. Nakon toga prelazi u inženjeriju koja je održavala pontonski most u Letovaniću.

Kako doznajemo, prvo kazneno djelo za koje se Kosturin teretio bilo je ubojstvo, ali je prekvalificirano u ratni zločin jer je Kosturin bio vojnik, a ubijeni civil.

Ključne riječi

Komentara 9

MA
Majur
17:04 30.09.2009.

opet ti acide.....ne mozes ti bez nas nikako...najbolji primjer kompleksa manje vrijednosti si ti i tebi slicni koji dan i noc vise na VL-u i tu seruskaju i pametuju.Sta ti znas kako je bilo u Sisku u 90-ima????Ja znam i zato suti,jer ako je ovo istina bit ce sudjen,a na ovome podrucju Banovine je tisuce Hrvata bilo protjerano i ubijano od tvojih \"lojalnih\" gradjana o kojima pojma nemas...kao sto rekoh,kompleks manje vrijednosti...

MA
MaloMisto
09:33 01.10.2009.

pa koliko ja znam u RS nije ni bilo vojnika, samo civili.

OB
-obrisani-
16:55 30.09.2009.

A civil je razume se bio Srbin koji nije hteo da pali traktor , nego je poželeo da bude lojalan građanin majčice Hrvatske pa je završio isto kao i drugi koji su poželei slično !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije