Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bertelsmann

Preporuke OECD-a o najboljim destinacijama za visoko obrazovane emigrante

Tvrtka Bertelsmann
Foto: Elmar Kremser/DPA/PIXSELL
29.05.2019.
u 15:57

Te zemlje općenito nude dobre uvjete na tržištu rada za visoko kvalificirane radnike, kao i odgovarajuće okruženje, navodi se u izvješću

Australija, Švedska, Švicarska, Novi Zeland i Kanada dobre su opcije za visoko kvalificirane radnike koji žele emigrirati, navodi se u izvješću Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), objavljenom u srijedu.

Te zemlje općenito nude dobre uvjete na tržištu rada za visoko kvalificirane radnike, kao i odgovarajuće okruženje, navodi se u izvješću.

Ista skupina zemalja, zajedno s Norveškom, ali bez Australije, ujedno je i najprivlačnija za poduzetnike, navodi se u izvješću koje je pripremljeno u suradnji s njemačkom Zakladom Bertelsmann. 

OECD je analizirao niz faktora u svojih 36 zemalja članica, uključujući prilike koje se pružaju radnicima, prihode i poreze, dugoročne izglede, okruženje za obitelj i kvalitetu života.

Za one pak koji traže tercijarno obrazovanje najbolje su Švicarska, Norveška, Njemačka, Finska i SAD, navodi OECD.

Izrael, Japan i Turska mogli bi poboljšati uvjete žele li privući visoko kvalificirane radnike.

Grčka, Meksiko i Turska zaostaju u privlačenju stranih investitora zbog nepovoljnijih uvjeta poslovanja, navodi OECD.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije