Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabrana djela

Predstavljena pisana baština Josipa Jurja Strossmayera

07.08.2014., Zagreb - Spomenici hrvatskim povijesnim licnostima u uzem gradskom centru. Josip Juraj Strossmayer.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
21.04.2016.
u 16:27

Autor sabranih djela objavljenih u četiri sveska je đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić

Povodom 200. obljetnice rođenja biskupa Josipa Jurja Strossmayera, u Slavonskom je Brodu predstavljena pisana baština ovog poznatog hrvatskog teologa, političara, kulturnog djelatnika i pisca pod nazivom "Sve za vjeru i domovinu".

Autor sabranih djela objavljenih u četiri sveska je đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić, koji je uz dvojicu profesora iz Đakova, mons. dr. Vladimira Dugalića i mons. mr. Luku Marijanovića, predstavio pisanu baštinu velikana crkvene povijesti.

Izdanje je po prvi puta prilagođeno čitateljima, čime je olakšano čitanje i razumijevanje tema koje se obrađuju u korizmenim poslanicama.

>>Svi su htjeli u sobu u kojoj je Strossmayer vrtio globus

>>U mojoj dnevnoj sobi odmarao se i Ivan Kukuljević Sakcinski

Komentara 2

DE
demokršćanin
22:04 21.04.2016.

Ostavština velikog čovjeka čiji se tragovi osjećaju još i danas zaslužila je objavljivanje i hvala svima koji su sudjelovali u tom pothvatu.

ST
Stipan
19:15 21.04.2016.

Neka mi Bog oprosti , ali izgleda kao V...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije