Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Napokon izravna zrakoplovna veza između Hrvatske i SAD-a

Jedva smo čekali da nas se spoji letom bez presjedanja. Ne volimo baš avione, ali jedan aerodrom možemo izdržati. Moj djed je Hrvat, ali nisam nikad bio u Hrvatskoj. Kad smo čuli da ćemo moći iz Phillyja u Dubrovnik, odmah smo rezervirali karte – pojasnio je Mark Kukulich iz Washingtona
08. lipnja 2019. u 18:51 13 komentara 1460 prikaza
U Dubrovnik sletio zrakoplov iz Philadelphije
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

S hrvatskim zastavicama u rukama i vidljivim uzbuđenjem na licima ukrcavalo se dvjestotinjak putnika u petak u 18 sati po lokalnom vremenu na let koji je prvi put u povijesti samostalne Hrvatske spojio našu zemlju izravno sa SAD-om. Amerikanci koji su mahom u nekom koljenu povezani s Lijepom Našom nisu željeli propustiti priliku da baš oni prvi zrakoplovom otputuju iz Philadelphije u Dubrovnik, a iz njega onda u daljnji obilazak obale i unutrašnjosti. Upravo to, i to ni više ni manje nego biciklima, napravit će Kukulichi, koji će u Dubrovniku prvo proslaviti 25. godišnjicu braka.     

Dubrovačka zračna luka ZRAČNA VEZA SA SAD-OM Ogroman interes za izravnu liniju Philadelphia - Dubrovnik, Amerikanci uveli dodatne letove

– Jedva smo čekali da nas se spoji letom bez presjedanja. Ne volimo baš avione, ali jedan aerodrom možemo izdržati. Moj djed je Hrvat, ali nisam nikad bio u Hrvatskoj. Kad smo čuli da ćemo moći iz Phillyja u Dubrovnik, odmah smo rezervirali karte – pojasnio je Mark Kukulich iz Washingtona, dok nam je njegova supruga Paula razložila plan puta. U Dubrovniku taj će par uzeti bicikle, a onda se bacaju na rutu po obali. Vratit će se opet, kažu, a dovest će i prijatelje.

– Philadelphia je odabrana jer je najveće američko tranzitno zrakoplovno središte. Let American Airlinesa striktno je komercijalan pa je cijena karte oko tisuću eura. Zato smo posebno zadovoljni što je popunjenost leta koji je u prometu do 27. rujna oko 80 posto – naglasio je državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina te najavio da bi Amerikanci, ali i Hrvati, uskoro mogli izravno letjeti i na relaciji New York – Zagreb.

Problemi sa zrakoplovom Turkish Airlinesa prije slijetanja u Dubrovnik NIJE BILO POSLJEDICA Drama iznad Dubrovnika, Airbus Turkish Airlinesa sletio s otvorenim vratima prtljage

Koliko se ponosi prijateljstvom dviju država istaknuo je i hrvatski veleposlanik u SAD-u Pjer Šimunović koji je ispred gradske vijećnice u Philadelphiji, inače najveće na svijetu, podigao hrvatsku zastavu kako bi se na poseban način obilježilo zrakoplovno spajanja dviju država.

 

 

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • Deleted user:

    Čitam da već sada imaju bolju popunjenost za Dubrovnik nego za mnoge europske destinacije.Koliko bude zarade toliko ca biti letova.Najvise albanaca živi u Americi eto sad smo im najbliži.

  • Deleted user:

    Godine 1783 godine Dubrovačka republika kao prva država u svijetu priznala je Ameriku i sad je red da nam nešto i vrate.

  • Deleted user:

    Kad se uzme u obzir da velika dijaspora s područja juga živi u Americi hrvati.crnogorci albanci makedonci i ostali onda je ovo pravi business pogodak za putnike i avio tvrtku.Tko je mogao prije 28 godina pogotovo emigranti mirno dolaziti u ... prikaži još! Jugoslaviju da nije Udba obradovala.