Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJENCI&KAKTUSI

Poslije Kužea su došli mnogi, ali nitko nije zauzeo njegovo mjesto

josip kuže
Sanjin Strukić/PIXSELL
Autor
Ivan Starčević
23.06.2013.
u 11:50

Vijenci i kaktusi Ivana Starčevića nakon 20 godina odsad samo u Večernjem listu

Damin Gambit (1 kaktus)

Nedjelja, 16. 6. • HRT 1 • 22.20

Mlada gđa Dagmar Meneghelli ostala je udovica s troje male djece, sama na otoku koji je vlasništvo njenog muža. Na otok su odmah navalili utjecajni drugovi s Hvara i šireg prostora, koji su pokušali posve uzurpirati udovičin posjed, održavan njenim teškim fizičkim radom, a njena tužba čeka na sudu već desetljećima. Zaposlenica HRT-a Elizabeta Gojan posjetila je u svemu izuzetnu gđu Meneghelli (70), rođenu Gebauer, u njenom predivnom mediteranskom parku i njenom senzacionalno jedinstvenom ugostiteljskom objektu na Palmižani (Hvar, otok Sv. Klement). E. Gojan (50) ni ovaj put se nije mogla otresti pokroviteljskog odnosa prema sugovornici iza koje stoji impresivna biografija. Šteta je za ovu seriju predstavljanja velikih hrvatskih žena da ambicije nisu zadovoljene uredničkim mjestom, nego je E. G. morala biti i voditeljica.

RTL danas (4 vijenca)

Ponedjeljak, 17.6. • RTL TV • 18.30

Umro je nogometni trener Josip Kuže (61), posljednji kojeg su navijači Dinama voljeli. Uz vijest o smrti objavljen je bitan videomaterijal oko kojeg se druge televizije nikad nisu posebno potrudile: snimka na kojoj Josip Kuže raširenih ruku trči po Dinamovu igralištu prema miliciji koja se želi obračunati sa Zvonimirom Bobanom. Da ne bi bilo zabune i da se ne zaboravi, “RTL danas” krugom označava figuru Josipa Kužea, velikog i dragocjenog Dinamova igrača i trenera. Iako su poslije njega došli mnogi, a on morao otići u druge klubove, nitko nije mogao zauzeti njegovo posebno mjesto. Dinamo je bez trenera Kužea brže postao klub bez navijača. Na sprovodu u petak bilo je dvije tisuće ljudi. Bad Blue Boysi na Mirogoju visoko su podigli 61 baklju – po jednu za svaku godinu Kužeova poštenog i hrabrog života. “Baklje ispratile Kužea” glasila je vijest na teletekstu, opet i jedino na teletekstu RTL TV.

Dnevnik 3 (1 kaktus)

Utorak, 18. 6. • HTV 1 • 22.30

Ako se bojite gledati HTV bez prethodno pribavljenog mišljenja vašeg liječnika ili ljekarnika, onda ste večeras još jednom za dlaku izbjegli nuspojave. Mogli ste totalno neopremljeni slučajno na sekundu pogledati Dnevnik HTV-a u 19.30 h i nakon tri sata pogledati Dnevnik 3 i vidjeti da ista osoba, iscrpljena Tina Šimurina, vodi i jedan i drugi dnevnik. Grozna sumnja (da je na Rvackoj TV možda ponestalo u sebe zaljubljenih) pogodila bi vas znatno jače iduće večeri, kad je obje emisije opet vodila jedna te ista osoba: razdragani Branko Nađvinski. Njega je skoro ubilo ovo naglo povećanje šansi (biti svaki dan bar dvaput na ekranu). Prvi dnevnik još je izdržao, ali mu se oteo nekontroliran smijeh kad je odjavljivao Dnevnik 3. Vjerojatno je još nenaviknut da mu klipani iz režije svašta pričaju u mikrofon u uhu.

Vijesti (1 vijenac)

Srijeda, 19. 6. • Z 1 • 19.00

Otvorite fbhumanitarci.com. Tamo ćete naći ljudi i načina da pomognete hranom, odjećom i bijelom tehnikom, ne SDP-ovu hranjeniku Josipu Perkoviću, nego onima kojima pomoć treba. Riječ “potrebitima” upotrijebljena je nekoliko puta u kraćoj priči o ovim humanitarcima koji ne traže pažnju javnosti, ali to nije ništa prema slučaju kad je u tim Z 1 vijestima četiri puta potpisan Milan Bandić, ali uvijek pod drugu osobu, mahom suprotnog spola. Magarac je bio tko fbhumanitarci.com nije otvorio, ja jesam pa čitajte prve dvije obavijesti: Završena je akcija ‘23’ za peteročlanu obitelj. Zahvaljujući vama razveselili smo ih hranom, darovnim karticama, školskim priborom, higijenskim potrepštinama, namještajem i bijelom tehnikom... Prikupljali smo hranu, odjeću i higijenske potrepštine za majku 8 djece čiji je muž nedavno iznenada preminuo...

Zoom dana (1 vijenac)

Četvrtak, 20. 6. • Z 1 • 20.00

Gost je bio Viktor Zahtila, sad poznatiji kao ugledan gay aktivist, koji je postao nezaboravan kad je kao mladi novinar, predstavljajući se kao Sanader, namamio kolegu Butkovića u lažni intervju. Sve skupa, kad je intervju objavljen kao da je pravi, nazvano je afera “Dragi Ivo” – po prvim riječima pisma upućenog Viktoru Zahtili. Sa Zahtilom razgovarao je Ivan Hrstić na način koji svi togonali i ostala HTV-ova bratija voditelja tek trebaju naučiti. Simpatični Zahtila trubio je vrlo zanimljivo sat i pol o bijednom stanju prava hrvatskih homoseksualaca i protiv “referendumske inicijative” koja nanosi štetu svakoj manjini. Hrstić mu nije solio pamet, kao što to čine u HTV-ovim smrtno dosadnim nultim točkama, gdje vlada komorna atmosfera poznata s književnih večeri na kojima sjedi uvijek ista malobrojna publika.

Bujica Velimira Bujanca (1 kaktus)

Petak, 21. 6. • Mreža TV • 10.20

Nakon gostovanja kod Stankovića u njegovu uobičajeno mizernom izdanju, koje više ne puše čak ni stare tete, u četvrtak navečer pojavila se gospođa doktor Željka Markić i kod Bujanca. Istog časa na fejsu je počela serija komentara. Možda su uzrok toj fb-antipatiji prve Bujančeve riječi kojima blati kolegu si Stankovića (ne spominjući mu ni ime ni prezime) da je policajac koji je isljeđivao Markićku umjesto da s njom radi novinarski intervju, i to na javnoj TV koju mi svi plaćamo, reče. Dosta čudan način uletavanja, ali treba pohvaliti činjenicu da se kod nas na svim televizijama raspravlja o stvarima o kojima se godinama samo škrgutalo zubima. U pažljivo slijepljenoj emisiji (montažer Eugen Camaj) Bujanec je obožavao svoju gošću, uvjeravajući je da je on, a ne Stanković, pravi novinar za nju.

Dnevnik (4 kaktusa)

Subota, 22.6. • HRT 1 • 10.30

Da izravan 90-minutni prijenos ne bi bio savršen, odabran je reporter s govornom manom – Petar Štefanić. On ne može izgovoriti riječ “antifašizam” na način većine, kao ni ijednu riječ u kojoj su glasovi c-z-s-č-ž-š. Igrom okrutne sudbine to je bila riječ koja je danas najčešće izgovarana. Poznat je i pretpotopni slučaj beogradskog TV reportera koji nije mogao reći “r”. Specijalnost mu je bila konjički sport i prijenosi u kojima su najčešće riječi bile derbi, grlo, utrka. Oslobađamo HRT svake krivnje za izbor neprikladnog reportera, jer riječ je o svemirskom pehu koji prati izabrane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije