Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili Beroš i Božinović

Ponovno se aktivira Arena Zagreb za oboljele od COVID-19, kreće i pojačan nadzor kafića, trgovačkih centara...

28.10.2021.
u 13:07

– Ravnateljstvo Civilne zaštite kontrolirat će javna okupljanja, trgovačke centre i ostala okupljanja. Prevenirat će se ilegalna okupljanja i pravne osobe koje kontinuirano krše mjere Stožera – istaknuo je Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj sjednici Vlade najavio je ponovno aktiviranje Arena Zagreb za prihvat oboljelih od COVID-19 zbog povećanja broja zaraženih.

Rekao je da je danas zabilježeno 4154 nova slučaja zaraze. Udio novozaraženih u 24 sata jest 33.77%. U bolnici je 1321 osoba, a pomoć respiratora potrebna je za 160 pacijenata.

– Zbog povećanja dnevnog broja novozaraženih jučer je održan sastanak ekspertne skupine u Ministarstvu. Popunjenost bolnica u Zagrebu je visoka, treba povećati broj kreveta pa i na intenzivnoj njezi. KBC Zagreb, Sestre Milosrdnice i Dubrava povećat će broj kreveta, a Sveti Duh i Merkur bit će u stanju pripravnosti. Zbog brzog širenja virusa pripremamo i aktiviranje Arena Zagreb za prihvat oboljelih od korone. Predlaže se i otvaranje tzv. COVID ambulanti – kazao je Beroš te dodao kako se primjećuje povećan interes za cijepljenje.

Ministar Davor Božinović naglasio je da se primjećuje trend opuštanja u društvu i zato će se ići na pojačane provjere i nadzor postojećih mjera.

– U tome će sudjelovati policija, posebno govorimo o nadzoru javnog prometa i ugostiteljskih objekata. Kontrolirat će se i trgovački centri. Ravnateljstvo Civilne zaštite kontrolirat će javna okupljanja, trgovačke centre i ostala okupljanja. Prevenirat će se ilegalna okupljanja i pravne osobe koje kontinuirano krše mjere Stožera – istaknuo je Božinović.

Komentara 73

AF
AfganistanskiHrvat
13:39 28.10.2021.

Pod hitno prijeći na testiranja kao ljetos ili proglasiti neke izbore.

DU
Deleted user
13:21 28.10.2021.

crni scenario,drugim rijecima,sta cemo kad se i Arena napuni?

MI
Mislav28
13:59 28.10.2021.

Teror je počeo preko zime, preko zime adzovci kradu i pune džepove i stavljaju koronu u prvi plan da se prikrije lopovluk , a preko ljeta nema korone i priča se o turizmu i tada adzovci troše pokradenu lovu, svee je to napravljeno domišljato od lopovske ogranizacije adza, jer novine više ne pišu o lopovluku nego o koroni .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije