Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićena i dva Hrvata

Poljak iz Češke 'oprao' 15 milijuna kuna na Viru

Vir, portal
Dino Stanin/Vecernji list
16.07.2013.
u 08:49

Gradnjom i iznajmljivanjem apartmana pokušao se baviti legalnim poslom u Hrvatskoj s "opranim" novcem iz Češke

Zadarska policija uhitila je 39-godišnjeg Poljaka i dva hrvatska državljana u dobi od 61 i 56 godina zbog pranja novca. Poljak je oko 15 milijuna kuna pribavljenih utajom poreza u Češkoj uz dva hrvatska pomagača unio u Hrvatsku i tim novcem gradio apartmane na Viru.

Uhićeni 39-godišnjak Wojciceh Milek je Poljak koji živi i radi u Češkoj i tamo je navodno vrlo uspješan poduzetnik i preprodavač tehnike. Dvoje hrvatskih državljana s kojima je surađivao u pranju novca nisu policiji otprije poznati. Njih je Milek angažirao tako što je dio novca koji je utajio u Češkoj prebacio na njihove račune u Hrvatskoj, a drugi dio novca stavio je na svoj račun i njime je kupio teren i sagradio luksuzne apartmane s bazenom Paradiso na Viru.

Gradnjom i iznajmljivanjem apartmana pokušao se baviti legalnim poslom u Hrvatskoj s "opranim" novcem iz Češke.

Policija je protiv sve trojice podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela pranja novca.

>>Odvjetništvo ga tereti za prodaju robe na 'crno' i pranje novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije