Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražili snimke

Policija upala u školu jer su učenici snimali profesore?

10.12.2013., Split - Drugi dan delozacije u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Dinka Simunovica protekao je bez incidenata i u pregovorima sa stanarima. Sat vremena nakon dolaska policija je napustila objekt. Photo:
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
04.10.2014.
u 13:28

U OŠ Vladimira Nazora u Dugoj Resi policijski pregled mobitela

Djelatnici Policijske uprave karlovačke intervenirali su u dugoreškoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora zbog informacija kako neki učenici imaju na mobitelima snimke neprimjerenog sadržaja, koje bi mogle dospjeti na društvene mreže.

Navodno, bila je riječ o snimkama eksplicitnog sadržaja na kojima su se nalazili nastavnici iz škole. S druge strane, u Dugoj Resi se priča kako su provjeravani pedofilski sadržaji koji nemaju veze s tamošnjom školom. Ipak, nitko nije htio potvrditi ove informacije.

Da je slikanje i snimanje profesora problem u ovoj školi već su potvrdili i drugi nastavnici. O tome je već pisano u Večernjem listu.

– Prošle godine zabranili smo uporabu mobitela, jer smo primijetili da učenici ne prate nastavu i ne uče kao što bi to trebalo – rekao je Krešimir Božičević, ravnatelj škole, te dodao:

– Učenici su se često znali na mobitel igrati, umjesto da prate nastavu. Imali smo puno negativnih ocjena, a primijetili smo i puno fotografiranja sa mobilnim telefonima.

Osobno, nisam nimalo protiv mobitela, ali svima treba biti jasno da su ta djeca došla u školu i da ih ovdje treba nešto naučiti. Mnogo njih treba izvesti na pravi put, a ako to ne učinimo mi, ne znam tko će. Vezano uz posljednji slučaj, nemam nikakvih konkretnih informacije. Iako, otvoreni smo za suradnju sa svima. S policijom, vatrogascima, izviđačima i svim drugim koji nam pomažu u obavljanju našeg posla – zaključuje ravnatelj Krešimir Božičević.

>>Maloljetnici pretukli starca zbog 30-ak kuna, preminuo od ozljeda

>>Poznata slastičarnica: Znate li ovog mladića? Jučer nas je opljačkao

Komentara 15

DU
Deleted user
12:08 04.10.2014.

"Na drastičnu mjeru ravnatelj Krešimir Božićević se odlučio jer su učenici ''uzeli maha'' i umjesto na nastavu bili su usredotočeni na surfanje, ..." ovo je citat iz članka otprije godinu dana kad su roditelji i javnost razapinjali ravnatelja koji je pokušao uvest "mobitelnu disciplinu" u školu ...

MR
mrki69tua
15:19 04.10.2014.

Odgajamo djecu debile, u vrtiće se nose tableti, motorički djeca nazaduju, pretilost se u školama udvostručila u zadnjih 10 godina, znanje osnovškolaca je u razini bugarske i rumunjske djece, a sve zbog ograničenih i polupismenih roditelja koji sebi uzimaju za pravo sve i svašta. Bez obzira što volimo svoju djecu moramo shvatiti da ona nisu uvijek u pravu i ne treba im raditi medvjedje uskuge, već objasniti kratko i jasno da je tokom predavanja mobitelu mjesto u torbi, i to u ugašenom stanju.

DU
Deleted user
13:46 04.10.2014.

Ih čovječe, zamisli da si profesor, da te djeca snimaju i stavljaju to okolo po internetu javno. Užas, treba to kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije