Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjetar otežava gašenje

Pogledajte kako je munja udarila kod Pelješkog mosta: Buknuo je i požar

Olujno nevrijeme iznad Peljeskog mosta
Bruno Fantulin/PIXSELL
27.07.2022.
u 22:34

Požar za sada ne prijeti kućama i pokušat ćemo ga večeras što brže ugasiti - rekli su iz Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Nevrijeme je danas zahvatilo Pelješac, Korčulu i Mljet, a manji požar buknuo je kod Vignja na Pelješcu.

- Gori iza Vignja prema Lovištu. Kiša je malo ublažila plamen, ali puše i jak vjetar što nam otežava. Teren je dosta nepristupačan, treba hodati dugo do njega. Požar za sada ne prijeti kućama i pokušat ćemo ga večeras što brže ugasiti - rekli su za 24sata iz Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Do požara je najvjerojatnije došlo zbog udara groma, a vatrogasci dodaju kako su zbog nevremena digli sve snage iz županije dok bi ujutro trebali sve provjerit air traktorom.

Video - Pogledajte kako izgleda Pelješki most iz zraka dan nakon otvorenja

Ključne riječi

Komentara 26

GO
GordanGorkic
23:06 27.07.2022.

Sveti Ilija je dosao pozdraviti most!!

Avatar antikomunist6
antikomunist6
23:42 27.07.2022.

Sva sreća pa Pelješki most nije izgorio.

PU
Put
23:40 27.07.2022.

Čovječe kako je predivan. Samo bih volio da smo gledali u budućnost i ispod njega napravili da može i vlak jednog dana, šetnicu sa strane itd. Ako uzmete u obzir mostove u Americi koji su se gradili prije 100 godina i više, mislilo je se na više traka, vlakove, šetnice itd., dan danas su isti ti mostovi turističke atrakcije i simbol same Amerike, a da o gospodarskom i financijskom aspektu tih samih mostova da i ne govorim. To objašnjava što su danas ljudi šetali mostom, neki i pretrčali ga. Šteta, a koji lijep pogled na predivan krajolik. Barem da je šetnica bila. Projektant je govorio da je most "lagan", kao da lebdi i da se stopio sa krajolikom kojeg bi trebalo sačuvati u izvornom stanju, pa vjerojatno ponukan time ga nije želio puniti dodatnim sadržajem. Treba gledati 100 godina u naprijed, treba tako i funkcionirati. Tako rade velike nacije, a moje mišljenje je da smo mi velika nacija. Bit će i to sve u svoje vrijeme. Ovo je samo početak, prva stranica kojom nacija ide dalje, jače, brže, bolje! Nevera je predivna, razmisli, imamo najjači električni automobil na svijetu, nema ga Amerikanac, Njemac, Kinez, nema Japanac, Rus nego ga imam ja - Hrvat, veličanstveno! Gledati kako i staro i mlado pjeva: " To je tvoja zemlja, tu sagradi dom, tu je stari temelj, tu na kršu tvom. Tuđin i oluje kidali su nju, al' još uvijek tu je sve dok mi smo tu." Naježio se, suza je potekla, a srce ko kuća. Ma neka nam živi vječno jedna i jedina Domovina Hrvatska! Bog blagoslovio Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije