Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Krstičevića žele diskreditirati. Krstičević: Taj tjednik vodi specijalni rat protiv mene

Premijer Plenković ustvrdio je da čvrsto stoji iza svog potpredsjednika i ministra obrane Damira Krstičevića, o kojemu je u zadnjem broju tjednika Nacional objavljeno da je kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade prijavljen za ratni zločin nad srpskim civilima u BiH.
22. studenoga 2016. u 13:12 23 komentara 3527 prikaza
Plenković Krstičević
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je da čvrsto stoji iza svog potpredsjednika i ministra obrane Damira Krstičevića, o kojemu je u zadnjem broju tjednika Nacional objavljeno da je kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade prijavljen za ratni zločin nad srpskim civilima u BiH tijekom akcije Maestral.

I dok Plenković ponavlja kako čvrsto stoji iza Krstičevića i njegova rada, ministar obrane ističe da 13. rujna 1995., kada se prema Nacionalovim tvrdnjama dogodio navodni zločin u selu Bravnice nedaleko od, Jajca, 4. gardijska brigada uopće nije bila u BiH nego u svom sjedištu u Splitu.

Gotovina 'Izuzetan potez' Imenovanje Gotovine poruka je i braniteljima i tužiteljima: 'To je priznanje za kalvariju koju je proživio u Haagu' Damir Krstičević PRVA SJEDNICA Krstičević: Temeljni cilj je redefiniranje koncepta nacionalne sigurnosti tt ULAGANJA U VOJSKU Rat u Vladi za vojni proračun! Krstičević se bori s Marićem da vojska ne dobije dosad najmanje

"Ovo je jedna od informacija u medijskom prostoru koja, pretpostavljam, za cilj ima njegovo političko diskreditiranje. Mislim da od toga na kraju neće biti ništa", kazao je Plenković novinarima na međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji Zagreb 2016. u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj. "Pozicija Vlade vrlo je jasna – da se sva kaznena djela, svi eventualni zločini, trebaju istražiti. Procesuiranje onih koji su za njih odgovorni, to u odgovarajućem pravnom postupku treba biti, ali manipuliranje informacijama koje bi u pozadini imale političku destabilizaciju, nešto je što kao predsjednik Vlade ne prihvaćam", dodao je premijer.

Krstičević: Specijalni rat protiv 4. gardijske, njezina zapovjednika i Hrvatske

I Krstičević smatra da je riječ o pokušaju destabilizacije i "specijalnom ratu" protiv 4. gardijske brigade, njega kao zapovjednika, ali i protiv Hrvatske.

"Tog dana, kao što taj navodni tjednik navodi ,13. rujna 1995., 4. gardijska brigada nije uopće bila u BiH. Bila je 300 kilometara daleko od BiH. Bila je u svom sjedištu, Splitu. Kao što vidite, ova Vlada je krenula s puno posla. Vi znate da sam kroz izbor svojih suradnika i svojih savjetnika formirao dobar tim i da sam krenuo u proces da unaprijedimo naš sustav sigurnosti, da se naša Hrvatska može nositi kvalitetnije sa svim ovim ugrozama i rizicima. Kao što vidite, krenuli smo i sa strategijom nacionalne sigurnosti... Krenuli smo sa zakonom o domovinskoj sigurnosti koji je također potreban. Vidite i ovu današnju konferenciju.

E sada, zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv 4. gardijske brigade, protiv mene kao zapovjednika, protiv Hrvatske, ja to ne znam. Zašto taj tjednik radi to, zašto nas želi destabilizirati, za koje interese on radi, za kojeg vlasnika radi, ja to ne znam. Ja mu samo poručujem da u tome neće uspjeti", kazao je Krstičević.

>>Krstičević u BiH: Svaki zločin mora biti kažnjen. Ali, ne smije se jednima suditi na jedan, a drugima na drukčiji način

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • matrixxx:

    primio si generala Gotovinu za savjetnika očito to nekome smeta kao onom četniku Vučicu koji je i sam priznao da nije zadovoljan sa tim i rekao kako će napadi biti iz vana i iznutra zbog toga a Nacional kome pripadaju ... prikaži još!u te novine da uvijek protiv desnice iznose prljavštine pa gospodo što se čuditi kada vam Obuljen i razni sateliti ubacuju klinove lupiti šakom od stol i reći dosta što se čeka

  • Bjelovar112:

    Dragi Krstičeviću nije to usmjereno samo protiv 4. Gardiske i tebe nego protiv komplet svig brigada i zapovijednika od nizeg do Generala sada smo svi isti .

  • crocop97:

    Ne daj se Damire !