Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Plenković i Goran Marić jutros su se sastali. 'Nisam učinio ništa mimo etičkih standarda'

Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.07.2019.
u 14:38

Ministar Marić izvijestio je premijera o svojoj ulozi u obnovi dijela samostana Majke Božje Lurdske za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i o kupnji stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu

Premijer Andrej Plenković i ministar državne imovine Goran Marić na inicijativu premijera sastali su se jutros u Banskim dvorima kako bi ministar Marić premijeru razjasnio dva slučaja o kojima mediji ovih dana pišu, a u kojima se proziva ministra Marića. 

- Ministar Marić izvijestio je premijera o svojoj ulozi u obnovi dijela samostana Majke Božje Lurdske za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i o kupnji stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu - rekli su nam u Vladi. Sastanak je potvrdio i ministar Marić.

- Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila. Naglasio sam da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom, već sam i osobno simboličnim financijskim prilozima pomagao - rekao nam je Marić. Naveo je kako je premijeru posebno istaknuo da nije učinio ništa mimo najboljh etičkih standarda.

Svoju situaciju ni na koji način nije htio usporediti s onom ministra uprave Kuščevića koji je početkom tjedna bio kod premijera na sastanku zbog raznih afera s prenamjenama zemljišta koje su mediji otkrili. Idući tjedan premijer odlučuje o sudbini ministra Kuščevića čiju smjenu traži HDZ-ov partner HNS te oporbeni SDP.

Video:Plenković komentirao predloženu predsjednicu Komisije

Ključne riječi

Komentara 27

MI
Mimizo
22:24 06.07.2019.

ispada da u sdp u nema lopova a sami lopov do lopova počev od ive josipovića do milanovića,jakovine,linića,županice merzel.saba itd

MI
Mimizo
22:31 06.07.2019.

pitam medije tko je sljedeći na njihovom piku već su dosadni sa stalnim izmišljanjem afera hdz opet sigurno pobjeđuje ako ćemo birati između lopova hdz a ili lopova sdp a onda biramo lopove hdz a bar su htjeli ovu državuu za razliku od sdp a koji je napustio sabor kada se glasovalo o nezavisnosti i to pamtimo za sva vremena

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:20 06.07.2019.

Nema medijskog lova na vjestice i izmisljenih afera kad se radi o lijevim drugovima! Ispitajte porjeklo imovine Linica, Mrak Taritas, Vesne Pusic i ostalih, svi bogatiji od Gorana Marica ili Kuscevica koji ima 300 000€ kredita i mogu dokazati svaku kunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije