Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA NESREĆA

Pješakinja preminula u bolnici nakon naleta auta kod Siska

policijski auto
Foto: ilustracija
24.10.2014.
u 07:21

Vozačica nije prilagodila brzinu kišnim uvjetima i stanju na kolniku

Sinoć je, oko 21,20 sati, u Selima kod Siska poginula 82-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila kada je 44-godišnja vozačica, upravljajući osobnim automobilom sisačkih registracija, zbog neprilagođene brzine kišnim uvjetima i stanju na kolniku, prednjim dijelom vozila udarila u 82-godišnju ženu koja je prelazila kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza.

Tom je prilikom 82-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život, od kojih je u sisačkoj Općoj bolnici preminula.

Vozačica je alkotestirana te je utvrđeno da nije bila pod utjecajem alkohola. Protiv nje će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

>> Mladić BMW-om naletio na pješakinju i usmrtio je

>> Poginula nadomak kuće jer ju vozačica nije propustila na pješačkom

Komentara 4

BA
baniček
14:40 24.10.2014.

sve je jasno, vozačica je kriva jer nije imala brzinu da može stati na vrijeme ukoliko se ukaže bilo kakva prepreka na cesti....po zakonu koji postoji to je tako bez obzira što je starija gospođa prelazila cestu izvan označenog prijelaza na što ima pravo ako cestovni prijelaz nije 50 metara namjanje od prelaska...za sud vrlo jednostavan slučaj, daj bog više takvih.

AJ
ajam
13:48 26.10.2014.

Koja nepismenost vlada u ovim novinama. U naslovu pise TRAGICNA NESRECA, To je otprilike isto ,kao da je napisano VODENA VODA.

TR
trakius
22:06 24.10.2014.

Opet famozna formulacija:nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Prije desetak godina doživio sam prometnu nesreću . Ograničenje brzine 80 km.na sat. Ja vozim iza kamiona brzinom od cca 50 -55 km na sat. Ljetni dan,pada prva kišica nakon duljeg vremena. Kamion prikoči,ja prikočim,auto mi se izokreće na cesti kao na ledu. Sletim sa ceste,završim u kanalu,auto sav izrazbijan. Platim šlep službu da izvuče auto,platim popravak auta i za kraj,dobijem kaznu od policije radi vožnje neprilagođene uvjetima na cesti. Kažem policajcu da sam vozio 25-30 km.ispod ograničenja (imam i svjedoke) a on mi kaže da se ta kazna uvijek piše. Izvanredan način za punjenje drževnog proračuna. Vozač u mraku može primjetiti pješaka na tridesetak metara. Pješak koji treba preći cestu van obilježenog pješačkog prelaza može vidjeti nadolazeće vozilo na nekoliko stotina metara jer vozilo ima upaljena svjetla. Pješak bi u mraku na cesti morao biti propisno obilježen(reflektirajući prsluk) i uvjeriti se da može sigurno preći cestu. Ako ova vozačica nije vozila puno većom brzinom od dozvoljene,za mene uopće nije kriva. Još treba tužiti obitelj preminule starice za nastalu štetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije