Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trošak intervencije 3210kn

Pijan zvao vatrogasce i lažno dojavio da gori kuća: 'To sam napravio da se osvetim, posvađali smo se oko cure'

Vatrogasci ilustracija
Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija
28.09.2022.
u 14:27

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici ističe kako je muškarac zvao "Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica sa svjesnom neistinitom dojavom da je u Botinovcu došlo do požara na kući u vlasništvu jedne osobe"

Muškarac (47) iz Kunovec Brega kod Koprivnice pod utjecajem alkohola nazvao je sredinom ožujka ove godine vatrogasce i lažno dojavio da gori kuća. Zbog toga mu sada prijeti osam mjeseci zatvora.

Podravski list doznaje kako je prilikom ispitivanja u svojstvu osumnjičenika na policiji 47-godišnjak priznao da je pod utjecajem alkohola s mobitela nazvao JVP Koprivnica, a predstavio se imenom svog očuha.

– To sam napravio samo zato da mu se osvetim jer sam se s njim posvađao oko cure. Isto tako, ranije te iste večeri s istog broja mobitela u alkoholiziranom stanju nazvao sam čak i policiju i požalio se kako mu je žena otišla s tim poznanikom iz Botinovca – kazao je osumnjičenik.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici ističe kako je muškarac zvao "Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica sa svjesnom neistinitom dojavom da je u Botinovcu došlo do požara na kući u vlasništvu jedne osobe". Prilikom odlučivanja o optužnici, tužitelji su preslušali audiozapis poziva upućenog u JVP Koprivnica.

Vatrogasci navode kako je na intervenciju izašlo pet vatrogasaca iz JVP-a Koprivnica s dva navalna vozila, pet članova DVD-a Koprivnički Ivanec s navalnim i kombi-vozilom te da je trošak takve intervencije iznosio 3210 kuna.

Policija je nakon prijave uzela osumnjičenom mobitel s kojeg je zvao, no on mu je, kako se navodi u optužnici, vraćen.

– Imajući u vidu stupanj krivnje okrivljenika, okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, nastale štetne posljedice, kao i dosadašnju osuđivanost okrivljenika, smatram da je predložena sankcija razmjerna propisanoj svrsi kažnjavanja – rekli su tužitelji tražeći osam mjeseci bezuvjetnog zatvora.

VIDEO Zbog krize prijeti nestašica ovih proizvoda. Stručnjak otkriva što će prvo nestati u Hrvatskoj

Komentara 1

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
15:46 28.09.2022.

Niš posebno jer samoprozvani pravi hrvati mogu uz Boga i domoljublje napraviti, srediti, podesiti i udesiti savakakve poslove, zadaće, stvari i ljude jer su svoji na svome i imaju Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije