Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jandroković:

'Petrov je kao Manolić! Odgodi li glasanje o opozivu, to bi bila uzurpacija!'

jandroković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.05.2017.
u 14:01

Petrov apsolutno krši parlamentarnu proceduru i načela demokratskog legitimiteta, kaže Jandroković

Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i potencijalni novi šef Sabora, rekao je za Večernji list da Božo Petrov, šef Sabora i čelnik Mosta, postaje sve sličniji Josipu Manoliću jer ne prihvaća činjenicu da je izgubio politički legitimitet kao predsjednik parlamenta pošto je HDZ za njegov opoziv prikupio 79 potpisa. Jandroković se referira na situaciju iz 1994.kada su Manolić i Stjepan Mesić zbog frakcijskih borbi u HDZ-u htjeli rušiti tadašnjeg šefa HDZ-a Franju Tuđmana, a Manolić je u to vrijeme bio predsjednik Županijskog doma Sabora. Manolić je tada odbijao staviti na dnevni red svoju smjenu iako je bio izgubio podršku HDZ-a. 

- Petrov apsolutno krši parlamentarnu proceduru i načela demokratskog legitimiteta. Božo Petrov u ovoj je situaciji vrlo sličan Josipu Manoliću - poručio je Jandroković budući da HDZ inzistira da se Petrov s mjesta šefa Sabora povuče već sutra. Na najnoviju  izjavu Nikole Grmoje, političkog tajnika Mosta, da se o opozivu Bože Petrova može glasati za 30 dana (iako je Petrov bio najavio da će se o njegovo smjeni glasati nakon glasanja o opozivu ministru financija, što je na dnevnom redu u srijedu), Jandroković je odgovorio da bi to bila uzurpacija svih uzurpacija vlasti. 

Komentara 58

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
14:27 01.05.2017.

Petrov nije rekao da će odgoditi glasovanje. Ovdje je upravo HDZ taj koji ne poštuje proceduru. Koliko znam u Sabor je prvo poslan zahtjev za opozivom Marića, pa tek onda za opozivom Petrova. Onda takav raspored točaka i treba biti. Koliko znam, Rajner je u prošlom sazivu Sabora mjesecima u ladici držao nekoliko zahtjeva oporbe. Tada to nije bila uzurpacija ovlasti? HDZ se drži zakona i procedure samo kad to njemu odgovara.

LA
like_a_boss
15:29 01.05.2017.

Jandroković je ogledni primjerak svega lošeg u hrvatskoj. Slizao se sa Sanaderom, bio mu potrčko, pa ga je izdao kada je lopina Ivo pao. Bio je i za Karamola, kad je ovaj pao, njonjo brzo mijenja stranu. Ali dok su bili jaki i Sanader i Karamarko, šutio je..I on bi trebao biti predsjednik Sabora RH? Šta da sutra kažem djetetu, nije ti bitna niti diploma dušo, niti znamje, samo se treba ulizivati pravoj osobi i uspjeh je zagarantiran...Fuuuuj...

AM
AMD------------------------
15:28 01.05.2017.

sanaderov segrt ,sada sanader broj 2 i opet segrt ,most vas je ulovio vec 2 puta a vecini je jasno,da ste mafija kukavica, jad jada u hrvatskom dresu a sadrzaj pupovac,koji ne zastupa nikoga nego zloupotrebljava redne hrvatske srbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije