Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježen dan državnosti

Penava: Nismo stvorili uvjete dostojnog života za običnog hrvatskog čovjeka

Dan državnosti u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
30.05.2020.
u 12:21

Vukovarski gradonačelnik podsjetio je na Domovinski rat rekavši kako je to sada sve iza nas, a da je na nama da stvorimo državu po mjeri čovjeka

Povodom Dana državnosti danas su podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na civile i branitelje stradale tijekom Domovinskog rata. I ove godine vijence su odvojeno položili Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar.

 - Prošlo je 30 godina o ustrojavanja Hrvatskog sabora i kada govorimo o rekapitulaciji učinjenoga možemo reći da je puno toga napravljeno za mladu hrvatsku državu. Postali smo i dio euroatlantskih integracija. Sada se maksimalno moramo svi okrenuti tome da mlada Republika Hrvatska postane ekonomski i gospodarski jaka i snažna članica EU kako bi mladost ostala. Zadaća je to svih nas, rekao je župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić.

>> VIDEO Od ove godine Dan državnosti ponovno se slavi na današnji dan, 30. svibnja

Nešto kasnije vijenac je položilo i izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom koji je svim građankama i građanima RH čestitao Dan državnosti. Podsjetio je na Domovinski rat rekavši kako je to sada sve iza nas, a da je na nama da stvorimo državu po mjeri čovjeka.

- Da smo se iskazali u tome nismo. Puno velikih stvari smo ostvarili, postali smo i dio euroatlantskih integracija ali smo svi u isčekivanju rezultata svakog novog popisa stanovništva i to posebno mi u Vukovaru, Slavoniji i rubnim područjima. Brojke su poražavajuće jer smo demografski opustošeni. Kao društvo nismo stvorili uvjete dostojnog života za običnog hrvatskog čovjeka. Od toga ne smijemo okrenuti glavu i o tome moramo pričati. To je najvažnija bitka koju smo radi dnevne politike, interesnih skupina i sitnih interesa zanemarili i to nam ne služi na čast, rekao je Penava.

Grada Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije vijenac su, odvojeno opet, položili i članovi Povjerenstva vukovarskog HDZ-a predvođenih povjerenikom Nikolom Mažarom. Oni su potom položili vijenac i kod biste Franje Tuđmana u središtu Vukovara.

Komentara 18

LI
linkser2
12:52 30.05.2020.

A zasto nnisi??? Pa na vlasti si godinama!!!

KL
Klarica
12:28 30.05.2020.

Zato ćeš Ti Penava sve pokrenuti.

Avatar Bernasconi
Bernasconi
13:03 30.05.2020.

Zasto nisi nešto Ti učinio? U Vukovaru ima ljudi koji su prijavljeni na nepostojećoj adresi, na tim adresama su polja, livade i.td. Zašto nisi barem to očistio tu ti nije trebalo nikakvo Ustavno pravo. Pametnom dosta!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije