Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi na cestama

Snijeg u Istri paralizirao promet, palo više od 25 cm

Gusti snijeg pada na području između Pazina i Kanfanara
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/9
12.02.2018.
u 22:59

Prema podacima policije, na cestama na izlasku iz Pazina u ponedjeljak navečer bio je zastoj zbog vozila koja su se zatekla u prometu bez zimske opreme

Snijeg u središnjoj Istri pada tijekom cijelog poslijepodneva i večeri, na nekim je mjestima zbog snažnog intenziteta paralizirao promet, a stvorio se i snježni pokrivač deblji od 15 centimetara, izvijestio je večeras istarski meteo portal Istramet. 

Snijeg povremeno zaleprša i uz obalu, no tu se ne zadržava.

Zbog prilično velike količine snijega, i do 25 centimetara, na cestama na području Grada Pazina, u ponedjeljak navečer, proglašeni su zimski uvjeti koji ostaju na snazi do opoziva.

Gusti snijeg pada na području između Pazina i Kanfanara
1/13

U skladu s time zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, kao i za kamione iznad 7,5 tona, dok ostali sudionici u prometu moraju imati zimsku opremu.

Osim toga, skreće se pozornost vozačima da na ceste ne izlaze ako nije potrebno, dok se vozače koji se zateknu u prometu moli da vožnju prilagode uvjetima na cesti uz pojačan oprez. 

Prema podacima policije, na cestama na izlasku iz Pazina u ponedjeljak navečer bio je zastoj zbog vozila koja su se zatekla u prometu bez zimske opreme.

Trenutno su sve zimske službe Istarskih cesta i Županijske uprave za ceste na terenu, čiste snijeg i posipavaju ceste.

Snijeg još uvijek pada, a smirivanje se očekuje tijekom noći, ističu iz Istrameta.

Gusti snijeg pada na području između Pazina i Kanfanara
1/19
Ključne riječi

Komentara 2

RI
river
02:48 13.02.2018.

Tko to tvrdi da se zemlja zagrijava nek se sad javi

IB
ibiza
00:06 14.02.2018.

a gdije su vam slike od Istre u snjegu a ne krizevci o boze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije