Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje Lukuniću

Ovo je fotografija godine koju je nagradio HND

Prosvjed
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.05.2016.
u 13:09

Na fotografiji se vidi kako je jedan branitelj uhvatio specijalca za vrat tijekom sukoba

Željko Lukunić, fotoreporter Pixsella, danas je dobio nagradu "Nikša Antonini" Hrvatskog novinarskog društva za novinsku fotografiju. Njegov uradak snimljen u svibnju prošle godine dočarao je atmosferu s prosvjeda branitelja na Markovu trgu.

Lukunić je snimio trenutak kad su pripadnici specijalne policije pokušali ući u crkvu Svetog Marka i izvući prosvjednike. Došlo je do velike gužve u kojoj je bio i Josip Klemm, jedan od vođa prosvjeda. Na fotografiji se vidi kako je jedan branitelj uhvatio specijalca za vrat.

– Dva dana eskalacije prosvjeda koji je Hrvatsku doveo do usijanja Željko je sveo na bitno: granicu koja se ne smije prijeći, ruku koja ne smije napraviti što je naumila. Među stotinama ljudi koji su tih dana snimali, što profesionalaca, što amatera, i tisućama fotografija koje su tada nastale, samo je jedna TA fotografija. Željko nam je pokazao sliku koja govori više od tisuću riječi i svu dramatiku događaja koji je potresao Hrvatsku – objašnjava HND i dodaje:

Mogli bismo sada naglašavati da je u tom trenutku trebalo imati hrabrosti pa se, za razliku od svih drugih, izboriti za poziciju u crkvi, a ne vani, da za popravni nije bilo prilike ako ta jedna snimka ne uspije... Mogli bismo, ali nema potrebe. Jer Željko je napravio točno ono što treba. Time je žiriju ovogodišnje nagrade "Nikša Antonini" olakšao odluku kome ide nagrada za fotografiju godine.

Fotografija je objavljena na naslovnicama Večernjeg lista i 24 sata te u brojnim medijima.

>>Večernjakovci Haidar Diab i Veljković te Pixsellov fotoreporter Lukunić dobili nagrade HND-a

Komentara 41

MI
Mimizo
13:20 03.05.2016.

hnd je u biti srpsko noivinarsko društvo jer leković aleksandar dobiva upute u beogradu da optužuje novu hrvatsku vlast kad god stigne što ga ne mijenjaju nakon silnih laži na račun ugroženosti medija

YN
yes_no
13:33 03.05.2016.

Oplac. Nisam drugo niti očekivao već poruku HND-a sadašnjoj vlasti, pa makar i ovako značajnu. Dakle, desnica je kriva jer je ljevica poslala Hrvatske specijalce na Hrvatske branitelje, ni više ni manje u samu Crkvu. Lijepi podsjednik kako su bili lijepi ti dani za ex yu komunističkog servisa, a i naše sadašnje ljevice te pratećih satelita, kada se ovako radilo. Bravo HND, ovim postupkom otvoreno ste priznali što bi štrajkom htjeli postići. Bravo, bravo. Mislim da bi novinari - profesionalci morali poslati ovima koji ih zastupaju putem HND-a ozbiljnu poruku, kako bi ih primorali da se vrate na novinarske staze, a ne biti stranački ili ideološki klijent.

KA
kajinx
13:41 03.05.2016.

Slika je odlična, pokazuje odurne nastupe komunista da vladaju Hrvatskom. Zamislite specijalce u crkvi, božanski!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije