Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić:

'Ovaj predsjednik i Vlada klize prema policijskoj državi'

Milan Kujundžić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
05.12.2014.
u 10:53

"Privoditi djecu zbog satiričke fotomontaže na temelju zakona u kojem su kazne izražene u DEM(?!??) te miješati kritiku osobe s uvredom institucije je novo dno njegovog mandata", piše Kujundžić.

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić prozvao je predsjednika Ivu Josipovića zbog uhićenja "četvero djece u Splitu" te taj čin nazvao "zamračenjem demokracije" i "još jednom potvrdom da ovaj predsjednik i ova vlada klize prema policijskoj državi".

Priopćenje Milana Kujundžića prenosimo u cijelosti:

"Ovo što se dogodilo u Splitu uhićenjem četvero djece koja su na svoj način demonstrirala protiv politike Ive Josipovića nije ništa drugo do zamračenje demokracije i još jedna potvrda da ovaj predsjednik i ova vlada klize prema policijskoj državi. Jer, to što su ta djeca napravila nije ništa više ni opasnije po demokratski poredak od onoga što već desetljećima gledamo s naslovnica satiričkih časopisa, koje Josipović i njemu slični, dosljedni svojim dvostrukim standardima, smatraju vrhuncem slobode misli i izražavanja u Hrvatskoj. Mislio sam da ne može niže. No, privoditi djecu zbog satiričke fotomontaže na temelju zakona u kojem su kazne izražene u DEM(?!??) te miješati kritiku osobe s uvredom institucije je novo dno njegovog mandata. Predsjednik je imao pet godina da promijeni i taj zakon. Naravno, nije. Pitam ga – posve retorički i bez upitnika – zašto. Nije mogao, znao ili htio. Ili sve to zajedno. Žao mi je da moja oštra osuda toga čina koju sam pred kamerama dva dana zaredom izrekao u Splitu i Osijeku nije prenesena hrvatskoj javnosti. No, i to pokazuje koliko je u Hrvatskoj ograničen i kontroliran medijski prostor.

Dobio sam infomaciju da je gospodin Goran Rotim kao voditelj projekta sučeljavanja na HRT-u naprasno smijenjen. Prema izvorima s HRT-a do toga je došlo i zato što je htio korektno provesti postupak sučeljavanja te u slučaju nedolaska kandidata ostaviti 9. prosinca na televizijskom sučeljavanju uživo njegovu praznu stolicu kako bi svim gledateljima bilo jasno da mjesto Predsjednika na odlasku zjapi prazno te da on u zadnji trenutak kukavički izbjegava demokratska sučeljavanja s protukandidatima na koja je nekoliko tjedana prije toga već bio pristao, skrivajući tako svoju dvoličnost, nesigurnost i nedostatak argumenata. Svima je jasno da Josipović željeznom šakom kontrolira javni medijski servis, ograničavajući svojim kritičarima medijski pristup, ali i hrvatskim građanima pokušava uskratiti pravo da na demokratski način odaberu najboljeg kandidata. Novinari na HRT-u strepe od Ive Josipovića i njegove osvete!

S nevjericom i zaprepaštenjem normalni ljudi pitaju se kamo tone HRT. Treba li se po želji i naredbi Ive Josipovića čitav projekt predizbornog programa posvema podvrgnuti Predsjednika na odlasku i njegovim grčevitim pokušajima da se održi na vlasti? Uvodi li nove standarde demokracije u Hrvatskoj, prema kojima bi HRT samo trebao proglasiti novog predsjednika? Je li TO njegov program? Predsjedniku na odlasku poručujem neka se kani zamračenja i uhićenja. I neka se konačno odluči izići na najdemokratskije mjesto, a to je sučeljavanje pred svjetlima reflektora - a onda će narod suditi", napisao je u priopćenju predsjednički kandidat Milan Kujundžić.

>>Kujundžić na chatu Barometra objavio rezultate ankete po kojoj je ispred Grabar Kitarović

>>Josipoviću i dalje pada potpora, primiču mu se Grabar Kitarović i Kujundžić

Komentara 19

KO
Komacero
11:00 05.12.2014.

Napokon se slazem sa doktorom da je rijec o policijskoj diktaturi vladajucih.udbina skola i kumrovecka diploma veliko srpski i komunisticki savjetnici poraz svake demokracije

KO
Komacero
11:06 05.12.2014.

politikom u hrvatskoj se bave oni kojima je cilj tamo se obogatit a ne domoljubi kojima bi cilj i cast bilo da prezentiraju jednu postenu radisnu nekorupiranu lijepu zemlju.svaki politicar koji sabotira ili radi protiv interesa njenih gradana i hrvatskeske bi se trebo drasticno kaznit.

SP
Selektivna_pravda
13:19 05.12.2014.

Mediji su već duže u blokadi što se tiče informacija koje štete Ivi i ovoj Vladi. A represija će bit i žešča kako se bliže izbori jer Ivo želi zadržati fotelju a vidi da mu ne ide po planu a primjeti se po riječima i držanju da je sve nervozniji a sa njim i njegovi fanovi. Primjeti se to po pisanju njegovih PR medija a i po komentarima crvendaća na portalima,maske padaju a crvena ćud izbija,sve manje mogu se kontrolirati kako nervoza raste. Pada Ivo a zatim i Kokošinjac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije