Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ovaj dom nije samo hrvatski. Otvoren je svima koji žele graditi modernu BiH'

Predsjednik Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva don Anto Jelić u svom je govoru naglasio da je Milanović shvatio stratešku važnost opstanka Hrvata u BiH.
01. prosinca 2014. u 12:43 10 komentara 1610 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović, na početku dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini, u Sarajevu je sudjelovao na svečanom otvaranju dijela zgrade Studentskog doma "Dragutin Dujmušić" u vlasništvu Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva

Milanović je istaknuo da je u Sarajevu uvijek bila vidljiva i vitalna hrvatska zajednica, izvijestila je Vlada. – Ali shvatio sam da ovaj dom nije ekskluzivno hrvatski. Kao i sva mjesta okupljanja, kao i sva mjesta koja su rasadnik kvalitete, tolerancije i otvorenosti, ovaj dom će biti otvoren svima onima koji žele stjecati znanje i graditi modernu i naprednu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Milanović i dodao da mu je drago što vidi i studente iz Hrvatske.

Predsjednik Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva don Anto Jelić u svom govoru naglasio je da je Milanović shvatio stratešku važnost opstanka Hrvata u BiH. Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić pozvao je premijera da u Europi "jače digne glas kako bi podsjetio da u Bosni i Hercegovini žive i Hrvati".

– Radimo na institucionalan način, po relativno strogim i transparentnim pravilima, tako da uz najbolju vjeru i najbolju namjeru ne mogu kategorički obećati da će hrvatska Vlada financirati i drugi dio doma. Ne mogu vam to reći jer o tome odlučuju komisije koje su za to nadležne – kazao je Milanović.

>>Sutkinja: Bandićeva tužba protiv HTV-a zbog Milanovićeve izjave neosnovana

>>Milanović: Naši rezultati se vide u rastu izvoza. To nije slučajno

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar pf
  pf:

  Milanović je najgori premijer u povijesti EU demokracije. Mandat je potrošio u spašavanju HDZ-ovih udbaša, sa redefinicijom braka ušao je u konflikt sa Biblijom, uvjerio je Srbe da je ćirilica njihovo pismo, zapetljao se u projektu zdravstvenog odgoja, kondomima i ... prikaži još! pranju ruku u školama, odrekao se najpopularnijih ministara spašavajući svoju poziciju u SDP. Njemu treba psihijatar. Hitno. Čovjek nije normalan. SDP je doveo do rasula.

 • Avatar Tranquillo
  Tranquillo:

  Uvijek se sjeti Hrvata iz BiH u isto vrijeme, samo pred izbore.

 • Deleted user:

  Opančaru: moji preci nisu nosili opanke, pa ni ja.