Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Otkrivena strašna sudbina trudnica iz granatiranog rodilišta: 'Prebacili su ih u kazalište u Mariupolju'

A view shows cars and a building of a hospital destroyed by air strike in Mariupol
Foto: National Police of Ukraine/REUTE
1/2
26.03.2022.
u 09:23

Ruska vojska odbacila je optužbe da su granatirali civilnu infrastrukturu te su kazali da je ukrajinska kontroverzna pukovnija Azov bila ta koja je koji dan prije otjerala pacijente i osoblje te su zauzeli borbene položaje u bolnici.

Neki od najgorih napada od početka ruske invazije na Ukrajinu upravo su bili na dječju bolnicu i rodilište u Mariupolju kao i bombardiranje kazališta u Mariupolju ispod kojeg se nalazilo sklonište u kojem je u tom trenutku zaklon potražilo oko 900 civila.

U granatiranju dječje bolnice i rodilišta u Mariupolju poginulo je troje ljudi, a najmanje je 17 ranjenih među kojima su bili i pacijenti kao i osoblje. Napad je zaprepastio svijet i izazvao brojne osude.

- Kakva je to zemlja Rusija koja se toliko boji bolnica i rodilišta da ih uništava? - zapitao se tada ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Ruska vojska odbacila je optužbe da su granatirali civilnu infrastrukturu te su kazali da je ukrajinska kontroverzna pukovnija Azov bila ta koja je koji dan prije otjerala pacijente i osoblje te su zauzeli borbene položaje u bolnici.

Podsjetite se: Rusija granatirala dječju bolnicu i rodilište, EU uvodi nove sankcije

Fotografija trudnica koje bježe iz bolnice neke su od fotografija koje su obilježile ovaj rat. Međutim, kako doznaje Sky News trudnice su iz oštećene bolnice prebacili u sklonište ispod kazališta kako bi bile sigurne. Rusi su bombardirali kazalište i vjeruje se da je u trenutku napada u njemu bilo oko 900 ljudi te da je poginulo oko njih 300. Potpuni podaci nisu poznati s obzirom na to da nisu posve raščišćene ruševine skloništa.

- Znam da je bilo trudnica koje su doveli iz rodilišta iz bolnice koja je bila bombardirana par dana ranije. Doveli su ih u kazalište jer je to velika zgrada te su ih sve stavili zajedno s djecom u garderobu za glumce. To je bilo u dijelu zgrade kojeg su bombardirali. Te žene su bile u kazalištu, točno tamo gdje je pala bomba. To je sve što znamo - kazala je mještanka Diana Berg koja je uspjela pobjeći, piše Sky News.

Pratite OVDJE sve što se događa u Ukrajini

VIDEO: Macron o padu letjelice u Zagrebu: 'Svi smo bili šokirani, radimo skupa s Hrvatskom'

 

Komentara 7

MI
Mixy
10:59 26.03.2022.

Vreme će pokazati ko stvarno stoji iza ovog rata i ko će najviše profitirati.. God bless America...

Avatar kastanjer2
kastanjer2
14:09 26.03.2022.

Rusi su isti kao nacisti, čak su i nadmašili svoje učitelje naciste.

AV
avangero
10:33 26.03.2022.

Rusija polako ali sigurno umire, raspad je pokrenuo veliki Vladimir, kao nekad Slobodan koji je rasturio Jugoslaviju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije