Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mikhail Mizintsev

Ruskog generala prozvali 'Krvnikom Mariupolja': 'Naredio je bombardiranje dječje bolnice, kazališta'

Foto: Reuters/PIXSELL/Twitter
1/4
26.03.2022.
u 08:27

Napad na dječju bolnicu i rodilište izazvao je brojne osude svijeta, a Rusi su odbacili optužbe da su gađali civilnu infrastrukturu navodeći kako su pripadnici kontroverzne pukovnije Azov ranije otjerali pacijente i zauzeli bolnicu

Malo tko je znao za ukrajinski grad Mariupolj prije početka ruske invazije, međutim upravo je taj grad postao jedan od simbola nemilosrdnog uništenja.

Ukrajinski dužnosnici optužili su visokorangiranog ruskog zapovjednika za neke od najgorih zločina rata, uključujući i zračni napad na dječju bolnicu u Mariupolju, te ga prozvali "Krvnikom Mariupolja", piše NY Post.

- Zapamtite ga. Ovo je Mikhail Mizintsev. On vodi opsadu Mariupolja. On je bio taj koji je naredio bombardiranje dječje bolnice, kazalište..itd . Ima iskustvo uništavanja gradova u Siriji. Pobrinut ćemo se da ga upoznamo u Hague - napisala je u tvitu čelnica ukrajinskog Centra za građanske slobode Aleksandra Matvičuk i objavila fotografiju general-pukovnika koji je na čelu ruskog Centra za kontrolu nacionalne obrane.

 

Napad na dječju bolnicu i rodilište izazvao je brojne osude svijeta, a Rusi su odbacili optužbe da su gađali civilnu infrastrukturu navodeći kako su pripadnici kontroverzne pukovnije Azov ranije otjerali pacijente i zauzeli bolnicu. U zračnom napadu nekoliko dana kasnije bombardirano je kazalište u Mariupolju koje je bilo sklonište za više od tisuću civila, a na njemu je velikim slovima bilo napisano na ruskom 'DJECA'.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Posljednji europski diplomat napustio Mariupolj: 'Ono što sam vidio, nadam se da više nitko neće vidjeti'

 

Ključne riječi

Komentara 7

ME
medvedgrad
08:52 26.03.2022.

Vidi se da je intiligencije hrčka i da mu retardirana faca odaje ideal Putinovog generala

KR
Krotila
10:09 26.03.2022.

Deblokirati Mariupolj.

AN
ante555
08:59 26.03.2022.

Jos malo ce i on biti medu zivima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije