Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja susjede

silovanje
Davor Javorović/Pixsell
24.01.2012.
u 13:50

Silovatelj je okarakteriziran kao manipulator s poremećajem ličnosti, a žrtvi je nakon silovanja trajno narušeno zdravlje

Muškarac u pedesetim godinama (ne objavljujemo podatke zbog zaštite žrtve, op. a) na zadarskom je Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja dvostruko mlađe susjede, majke dvoje maloljetne djece.

Silovanje se dogodilo početkom srpnja prošle godine u jednom mjestu pokraj Zadra kada je muškarac svoju susjedu koju je, kao i mnogo puta ranije, tog dana vozio s posla kući. Napao ju je nakon što je skrenuo na makadamski put. Unatoč moljenju, pitanjima što mu je, s obzirom na to da silovatelja poznaje, kao i njezinu žestokom opiranju, muškarac je silovao svoju susjedu u automobilu i pokraj njega dok je pokušavala pobjeći. Nakon svega još ju je i dovezao njezinoj kući, nakon čega je žrtva o svemu obavijestila policiju.

Predsjednik sudskog vijeća Boris Radman istaknuo je da je žrtvi nakon silovanja trajno narušeno zdravlje i da je nepovratno narušeno i stanje u njezinoj obitelji.

Silovatelj je okarakteriziran kao manipulator s poremećajem ličnosti, a kao otežavajuća okolnost u obzir je uzeta i činjenica da je silovanje počinio nedugo nakon što je odslužio kaznu od pet godina i devet mjeseci zatvora zbog razbojstva.

Ključne riječi

Komentara 7

YO
yocko
14:44 24.01.2012.

A koga danas treba silovati ?gđa, nije bila ozleđena fizički pa kako ju je silovao a ona se nije opirala, a zna se kako izgledaju žene koje su silovane moraju imati na sebi tragove silovanja, ovdje se vidi da je neka osveta u pitanju e sad ovaj nije isplatio što je obečao i to je to.

CH
chemica
16:41 24.01.2012.

Ako mu je uistinu dijagnosticiran poremećaj ličnosti, onda mu nije mjesto među normalnim ljudskim bićima. Takve je najbolje izbjegavati, ali što to vrijedi kada oni tebe NE žele ostaviti na miru. Netko jednostavno mora stradati kako bi se problem \"riješio\". Bolesnici znaju maltretirati cijelo susjedstvo i nikom ništa. Dok ne naprave nešto ovakvo. Jadna žena.

DE
denderi
14:18 24.01.2012.

i ona je neka frikovica zar nije znala kakav je ,,,mora da njoj nije platio što je obećao ..pa sad neka trune u zatvoru zbog svoga neizvršenog obećanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije