Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNA CESTA D2

Opasno i sporo zbog rupa i ušorenih sela

cesta
Maja Šantoši/Pixsell
11.04.2011.
u 15:02

Do Osijeka se najsigurnije i najbrže putuje 'Podravskom magistralom' preko Našica

VIROVITICA - Državna cesta D2, 'Podravska magistrala, koja prolazi po cijeloj dužini Virovitičko-podravske županije, najopterećenija je tranzitnim teretnim prometom na dionici od Virovitice do Slatine. Tom cestom dnevno prođe od 10 do 12 tisuća motornih vozila, pa je D2 jedna od najprometnij cesta u Hrvatskoj.

 Zima je ostavila rupe na peopterećenoj prometnici koja nije prilagođena za toliki teretni promet, pa su djelatnici Hrvatskih cesta iz Bjelovara krenuli s krpanjem opasnih rupa. U isto vrijeme cestari iz Osijeka započeli su s obnovom kolnika na dionici državne ceste D34 od Slatine do Čađavice, pa se vozačima, koji putuju prema Osijeku, kao najbrža i najsigurnija cesta preporuča državna ceste D2 od Slatine prema Našicama. 

Građani Virovitičko-podravske županije već više od deset godina traže da političari pokrenu planirani projekt izgradnje brze ceste na pravcu: Ormož - Korpivnica - Virovitica - Slatina - Našice - Osijek - Vukovar - Ilok koja bi vozačćima osigurala brže i sigurnije putovanje mimo ušorenih slavonskih sela kroz koja sada prolazi državna cesta D2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije